NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Takva ne postoji!

      
       Bili smo u Opovu. Tamo, iza Pančeva ka Čenti. Ima oko pet hiljada stanovnika. Da potražimo domaćicu, doktora sociologije, TV kritičarku “Nacionala”, majku. Popović nam je rekao da ima oko trideset i pet, šest, sedam godina. Nije siguran, mada je u pitanju staro poznanstvo, supruga je njegovog prijatelja, kaže.
       Rekao je novinarki Maji Uzelac u “Kulturnom nokautu” da dr Vesnu ili kako se već zove, “prodavačica u radnji ‘startuje’ pričom kao ‘super ti je bilo ovo, nisi lepo napisala za ovog drugog’...” Baš smo ušli u prodavnicu preko puta Opštine. Prodavačica pored kase lista primerak “Sveta” u kojem se otkriva da je fotografija na TV kolumni “Nacionala”, zapravo preuzeta sa porno-sajta. Pitamo da li znaju da je autorka tih kolumni, u stvari, njihova varošanka. Čude se. Prvi put čuju. Pitaju ko nam je to rekao. Kažemo, glavni urednik “Nacionala”.
       Pitaju, pa kako se ona zove, sad ćemo da proverimo u imeniku, imamo sve telefone stanovnika Opova. Kažemo da je potpisana sa dr Vesna Petrović-Jović, mada pretpostavljamo da je lažno ime kao što je i fotografija lažna. Prodavac nam je dao imenik Opovljana, Jovića tu nema, ima šest Petrovića. Sve smo ih zvali. Ali niko nema Vesnu. Zovemo ljude iz Opštine. I oni prvi put čuju da je dr Vesna Petrović-Jović, čuvena kolumnistkinja, u stvari iz Opova. “Pod tim imenom u Opovu takva žena sigurno ne postoji, nema je ni u biračkim spiskovima”, reči su Jovana Legetića, predsednika Izvršnog odbora opštine Opovo. “Rekli ste da je domaćica? Onda bi trebalo da je upisana u Birou za zapošljavanje. Ne, nije ni tamo. Na Birou nema doktora sociologije, čak i ako je pod drugim imenom. Uostalom, iz Opova sam, ovde nema mnogo fakultetski obrazovanih, ona je, kako ste mi rekli, negde moje godište, znao bih sigurno da je neko iz Opova studirao sociologiju, doktorirao...”, kaže Lagetić. To isto su nam rekli i drugi stanovnici Opova s kojima smo razgovarali.
       Raspitivali smo se u prodavnici, kafani, na autobuskoj stanici u Opovu, da li su čuli da je neko nekoga u Opovu maltretirao u poslednje dve-tri nedelje, da je neko nekome sekao gume na automobilu ispred kuće. Opet se čude. Kažu, u Opovu se sve odmah sazna, svaka svađa, i porodična i preko avlije... Malo mesto. “Dobijamo i redovne izveštaje iz SUP-a, tj. policijske stanice Opovo, tako nešto nije zabeleženo”, kaže Lagetić. Bili smo u Policijskoj stanici Opovo. Niko nije prijavio ni seču guma, ni telefonsko maltretiranje.
       Dobili smo i zvanično obaveštenje iz SUP-a Pančevo (pod čijom je nadležnošću PS Opovo). Osoba pod imenom Vesna Petrović-Jović ne postoji kao prijavljena na teritoriji opštine Opovo, niti je iko na toj teritoriji u poslednje vreme prijavio “bilo kakvu vrstu uznemiravanja”.
      
       Z. L.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu