NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Sećanje na Nabukodonosora

(ili: ne treba biti Noam Čomski pa ukapirati da Buš, po svaku cenu, hoće iračku naftu, ali šta ako traži i Kapiju vremena koja se nalazi, tu negde, kod Vavilonske kule?)

      Grade Treći bulevar. Seku takozvani američki orah iza moje kuće koji je sadio još Tito da bude ukras starom aerodromu. Seku “amerikanca”, a kao mene da seku. Jedan sa motornom testerom u naranxastom kombinezonu samo struže, kao kosti da mi struže. Da li da ga sastavim sa sekirom ili da se bavim ezoterijom? Da li da ga robijam ili da prođem kroz Kapiju vremena i odem na planetu Sirijus odakle su i došli naši preci? Ovaj sa motornom vidi da ga gledam i kao da razume moju dilemu; ode na pivo, ono zidarsko... Nego i Buš kao da se malo uprpio. Stao ispred Bagdada, dao pet dana pauze za pešadiju, a avijacija da pojača, sve da razrove teškim bombama, da biju “majkom svih bombi”, a teška je 9,450 tona. A tu je i vakuumska bomba BLU-82, teška 6,75 tona. Nad Bagdadom, nad Irakom radioaktivno zagađenje je već toliko da bi, prema normama Međunarodne agencije za atomsku energiju,”ljude trebalo iseljavati sa zagađenih terena”.
       A u Moskvi su objavljeni rezultati naučnih istraživanja Ruske akademije nauka i stručnjaka Ministarstva odbrane Rusije od kojih i mozak staje. Elem, ako kravar Buš, sklon alkoholizmu, nastavi i dalje da bombarduje Irak teškim bombama može, uskoro, da “usledi serija geofizičkih katastrofa”. Superteški projektili će, naime, “inicirati razorne zemljotrese”.
       Ruski naučnici očekuju da će teške bombe “izazvati lagana pomeranja Zemljine kore”, a to, opet,”može da uništi naftne bušotine”. Počeće aktivno “boranje” Zemljine kore, i, “nafta, jednostavno može oteći u novoformirane podzemne rezervoare”. Daleko od Iraka, daj bože, da nestane u utrobi Zemlje, da izgori u Zemljinom unutrašnjem suncu, po cenu da planeta posle i eksplodira! Jer, bolju sudbinu da li smo zaslužili? Ne kune li se u naftu, kao u boga, i Srbin i Amerikanac i Iračanin, a onda i ceo ljudski rod?
       Aleksej Nikolajev, dopisni član Ruske akademije nauka kaže: “Intenzivna bombardovanja u Avganistanu 2001. godine dovela su do serije zemljotresa, od kojih je najsnažniji zabeležen samo DEVET SATI posle bombardovanja teškim bombama. U Dušanbeju je registrovan zemljotres od 6 stepeni Merkalijevih, u Taškentu i Samarkandu nešto blaži od 4,5, i u Biškeku od tri stepena.”
       Misli li o tome neko u Pentagonu, Beloj kući? Misli li tamo neko da iračka nafta može da im podzemnim kanalima “pobegne” iz Iraka, da može da štukne u utrobu Zemlje?
       Naravno, da misle i o tome. Ali, braćo moja, vi, ozbiljni analitičari, šta ako Buša NE INTERESUJE iračka nafta? Šta ako ove sile interesuje, pre svega, KAPIJA VREMENA koja se nalazi kod Vavilonske kule? Šta ako inspektori UN u Iraku nisu tražili fabrike hemijskog oružja već mesto na kome bi mogla da se otvori “kapija koja vodi u nebo”? I šta ako je jedna Kapija vremena, već, osvojena? Ona na Kosovu kod Bondstila. Nije li i zbog toga Sloba zvani Sadam u Hagu? I neće li zbog Kapije vremena i Sadam Husein u - Had?
       Neki sasvim ozbiljni autori u svetu, među njima i Noam Čomski, počeli su da se pitaju: da li iza gotovo patološke fiksacije Bele kuće na Bagdad stoji samo naftni motiv?
       I do čega se došlo? Jedna planeta, iz dubine svemira, tamo negde iza Plutona kreće se ka Zemlji. Ta planeta H nije mrtva. Na njoj se nalazi veoma razvijena civilizacija NUBIRU koja je, već, posećivala Zemlju!!! Poslednji put, 3760. godina pre naše ere. Civilizacija Nubiru je direktno povezana za procvat civilizacije Sumera u Mesopotamiji.
       Sadam Husein sve to zna. On “decenijama izdvaja stotine miliona dolara za obnovu starih sumerskih gradova na tlu Mesopotamije, a od Britanskog muzeja u Londonu naručio je kopije stotine hiljada glinenih pločica koje su Britanci iskopali i odneli”. Na tim pločicama zapisano je kako stupiti u dodir sa drevnim “bogovima” Sumeraca.
       Inače, Sadam Husein za sebe tvrdi da je “reinkarnacija Nabukodonosora” moćnog kralja Vavilona koji je, takođe, želeo da se susretne sa bogovima. (Čitajte Stari zavet, Knjigu proroka Danila, treća glava.) Nabukodonosor je 576. godine, pre nove ere, osvojio Jerusalim i opljačkao Solomonov hram i iz njega uzeo mašinu kojom se otvarala “nebeska kapija”. Kapija vremena. Uzgred, i Josip Broz je verovao da je reinkarnacija rimskog vojskovođe Tita, onog koji je, ubrzo, po raspeću Isusovom, sravnio Jerusalim sa zemljom, pa sad vi vidite, braćo moja srpska i ostala. Tako je to; ako ne veruješ da si nekad bio NEKO sigurno je da ćeš u ovom životu biti - NIŠTA!
       Šta, smešno, ezoterija? Zato smo dovde i stigli što mislite da se ceo svet vrti oko nafte.
       Čuveni ruski naučnik Imanuel Velikovski tvrdi da nafta zbog koje će, po svoj prilici, izgoreti cela planeta, to “crno zlato”, kako je crnomagijski i imenovano, i nije sa ove planete!? Nafta je, po Velikovskom, nastala SUDAROM VENERE I ZEMLjE!? Taj sudar bio je “mek” i ponovio se nekoliko puta i trajao je godinama. Kada je, dakle, Zemlja ušla u Venerin “rep” na površinu naše planete “sručila se kiša vrelog peska, šljunka i kamenja” ali srušila se i “KIŠA VRELE NAFTE”!!? Kako!? Pa, tako, lepo. Nafta je sastavljena, uglavnom, od ugljenika i vodonika, a od toga je i Venerina atmosfera. I sve to desilo se, tu nedavno, do 776. godine, u vreme Homerovo. Treba samo pažljivo čitati “Ilijadu” i “Odiseju”. Zemljotresi, zemljotresi. Oni su srušili dunavsku Troju, a ne Ahejci. Zemljotresi će srušiti i Bagdad, a onda će Amerikanci, kao Ahejci, samo ušetati i haraće, haraće... Ali, Kapiju vremena da li će naći?
       A onaj moj sa motornom testerom, vratio se sa piva. Oborio američki orah pa ga, sada, trupi. Gradi Treći bulevar, a radi sebi o glavi. Sebi, Beogradu, planeti. A žao mi oraha.Ljubičice se u dvorištu raširile, mirišu opojno mada prva je krenula jagorčevina. Napupila i trešnja rankinja. I vinova loza proradila, suzi, kaplje. Suze oni zaperci koje sam podrezivao, onako, ritualno, za Svetog Trifuna. Plače vinova loza, loza Davidova, moj brale, jer vidi šta se oko nje dešava.
      
       DRAGAN JOVANOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu