NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Privatizacija

      27,1 %. Mali akcionari Bačke fabrike šećera iz Vrbasa prodali su prošlog četvrtka na Beogradskoj berzi 27,1 odsto akcija te firme. U ime grčkog kupca 243 923 akcije po ceni od 1 871 dinar za akciju kupila je brokerska kuća First global brokers.
      
       23 %. Slovenačka firma “Terna” d.o.o. iz Novog Mesta kupila je prošle nedelje od malih akcionara 23 odsto akcija beogradskog preduzeća “Transportšped”. Za svaku od 26 397 kupljenih akcija Slovenci su platili po 1 000 dinara ili za 360,83 odsto više od poslednje cene koju je na Berzi postigla akcija iste firme. U pismu rukovodstvu “Transportšpeda”, koje je za NIN postignutu cenu okvalifikovalo kao nerealnu, a ulazak Slovenaca u firmu kao neprijateljski, vlasnik slovenačke firme Dušan Plut je najavio da će kupovinu akcija firme nastaviti do vlasništva od 51 odsto.
      
       BEOPETROL. Agencija za privatizaciju Republike Srbije objavila je dugo očekivani tender za prodaju 70 odsto društvenog kapitala vodećeg distributera naftnih derivata u Srbiji, beogradskog “Beopetrola”. Zainteresovani kupci mogu zahtev za kupovinu tenderske dokumentacije podneti do 13. maja 2003. godine do 19 sati po srednjoevropskom vremenu.
      
       STAKLO. Objavljeni su i tenderi za prodaju “Srpske fabrike stakla” iz Paraćina, “Keramike” iz Mladenovca i “Kopaonika” iz Kuršumlije. Zainteresovani za kupovinu paraćinskog proizvođača ambalažnog i trgovačkog stakla i mladenovačkog proizvođača sanitarne keramike i keramičkih cevi mogu zahteve za tendersku dokumentaciju podneti do 23. maja, a zainteresovani za kupovinu kuršumlijskog proizvođača ploča i tabli od drveta do 30. maja ove godine. Ponude za kupovinu podnose se do 11. jula ove godine.
      
       MANJE ŽELEZNIČARA
       Očekuje se da broj zaposlenih u Železničko-transportnom preduzeću “Beograd” tokom ove godine bude smanjen za oko 3 000. Početkom 2001. godine ŽTP “Beograd” zapošljavao je 33 741 radnika. Po usvajanju Programa restrukturiranja zaposlenih usvojenog juna te godine, firmu je dobrovoljno napustilo 3 370 radnika. Program je sa 10 miliona evra finansirala Evropska banka za obnovu i razvoj.
      
       VOJNICI U PENZIJU
       Svi pripadnici Vojske Srbije i Crne Gore sa preko 30 godina radnog staža pozvani su da prijave svoju želju za penzionisanjem. Zainteresovani za dobrovoljno penzionisanje već su podneli prijave, a kadrovski savet bi, kako saznaje NIN, do juna trebalo da odluči ko je potreban Vojsci SCG, a ko ima dovoljno razloga da ode u penziju. Masovno penzionisanje trebalo bi da bude završeno do jeseni.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu