NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Čekajući dozvole

Kapetan Dragan

       Zaustavljeni su radovi na izgradnji prvog kompleksa golf terena u Srbiji, u Žablju. Jer, Dragan Vasiljković, to jest Kapetan Dragan, graditelj, nije nabavio sve potrebne građevinske dozvole. A vojvođanski sekretar za urbanizam Lazar Kuzmanov zapretio je da će prostor “biti doveden u prvobitno stanje” ukoliko se te dozvole, stalne, ne samo privremene, ne pribave (i ne plate) u određenom roku.
       U izjavi za NIN, Kapetan Dragan se nije ponovo šalio pominjući očekivani novac koji mu na ime avionske karte duguju “lopovi” iz Haškog tribunala. Niti se žalio na vojvođanske vlasti koje mu odmažu, umesto da mu pomognu u izgradnji prvog terena tog tipa (mi ga, kaže, jedini u Evropi nemamo), već je rekao:
       - Istina je da nemamo sve potrebne građevinske dozvole, ali je razlog tome komplikovana i dugotrajna procedura za njihovo dobijanje. Mi smo imali sastanak s nadležnima u SO Žabalj i s njima smo postigli dogovor da nam se ostavi rok za dobijanje svih dozvola. Nažalost, u nekim medijima je cela stvar nepotrebno stavljena u jako ružan kontekst: golf teren se dovodio u vezu s nekim bespravno podignutim objektima kao što je kuća u kojoj je bila najveća fabrika za proizvodnju ekstazija u Evropi (a čije je rušenje, ili oduzimanje Kuzmanov takođe najavio - prim. aut.).
       Mislim da bi, ipak, mnogo više ljudi želelo da na prostoru, udaljenom 20 kilometara od najbližeg mesta, vidi golf teren, a ne ilegalnu deponiju koja je tu bila pre raščišćavanja.
      
       J. V.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu