NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Američke nagrade

Goran Paskaljević

      Iako je američka distribucija filma “Kako je Hari postao drvo”, po rečima režisera Gorana Paskaljevića, “pomalo okasnela zbog događaja i pomeranja vezanih za 11. septembar”, ovaj film za sada beleži uspešan početak prikazivanja.
       Na nedavno završenom festivalu u Njuportu (Kalifornija), od 300 prikazanih filmskih ostvarenja iz celog sveta, “Hariju” je pripao festivalski Gran pri. Nedelju dana ranije, na međunarodnom festivalu u Hjustonu, takođe je nagrađen i to u kategoriji najboljih dramskih dela, kao i za najbolju montažu. Paskaljević kaže za NIN da nije bio u Njuportu i da je za nagradu čuo naknadno, od Kolma Minija, tumača glavne uloge: “Film će ove godine biti prikazan na još nekoliko festivala, što je i uvod za prikazivanje na redovnom repertoaru u američkim bioskopima, na leto.”
       Kakav prijem očekuje kod američke publike? Paskaljević se nada da će festivalske nagrade svakako biti dobra reklama: “Uostalom, u Americi živi između 20 i 30 miliona Iraca i ako se čak i pet odsto njih zainteresuje za film - biće to prilično velika publika.”
      
       J. V.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu