NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Pohvala vladi

(“Nije mafija samo zemunski klan”, NIN br. 2728)

      Već duže vreme ponašanje gospodina Koštunice i njegove stranke je, blago rečeno, neobično. Tim pre, što je gospodin Koštunica pre tri godine imao zaista dobru predsedničku kampanju, koja je doprinela padu Miloševića, zbog čega će biti zapamćen. Zbog toga je njegova kasnija politička aktivnost čudnija. Od Haga kao devete rupe na svirali, preko prebacivanja odgovornosti sa sebe kao predsednika države na premijera Srbije, za isporuku i hapšenje Miloševića, pa do poslanika DSS-a koji ne prisustvuju sednicama parlamenta s obrazloženjem da je to legalni vid parlamentarne borbe.
       Ponašanje ove stranke sa njegovim predsednikom na čelu, dostiglo je vrhunac u ovom nesrećnom trenutku, kada smo ostali bez premijera, jednog od najvećih političara, koga smo ikada imali. Gospodin Koštunica je predlagao koncentracionu vladu i nije bio za uvođenje vanrednog stanja.
       Pitam gospodina Koštunicu gde živi i šta misli o nama građanima, kad tako govori. Da li je naša država postala uređena samim tim što je skinut Milošević, pa može da se poredi sa uređenim državama kao što su Švajcarska, Francuska ili ostale demokratske zemlje, ili je to država, kako lepo reče novinar Cerović u “Vremenu”, u kojoj je Milošević posejao i za sobom ostavio minska polja po državnim institucijama.
       Ne smatram da Vlada Srbija nema nijednu manu, ima ih, ali u odnosu na uspehe u mnogim sferama delovanja, one su zanemarljive. Poseban uspeh za kratko vreme su postigli čišćenjem zemlje od kriminalaca, za šta im mi građani svesrdno zahvaljujemo i čestitamo.
      
       Dr MIRJANA TRIPKOVIĆ,
       Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu