NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ipak, tuča!

(“Žestoka priroda”, NIN br. 2735)

      Na sastanku koji je organizovalo Ministarstvo zdravlja Srbije sa rukovodiocima zdravstvenih ustanova centralnog Kosova 19. maja 2003. u Gračanici, poslanik Koalicije “Povratak” u Skupštini Kosova i potpredsednik DHSS, prof. dr Rada Trajković na najvulgarniji način vređala je i fizički napala prof. dr Gordanu Šubarić, direktora bolnice “Kralj Milutin” u Lapljem Selu. Tako je političarka Trajković pokušala da pesnicama dovede u red neposlušnu doktorku Šubarić. Povod ovog izliva agresije Rade Trajković bio je novac. Tačnije, doktorka Šubarić nije smela, kako izgleda, ni da pomene put novca Koordinacionog centra namenjen Srbima na Kosovu i Metohiji kao i deo koji je otišao u ruke Rade Trajković za njene privatne poslove.
       Bolnica “Kralj Milutin” u Lapljem Selu jedna je od tri srpske bolnice koje je osnovao UNMIK na Kosovu i Metohiji. Iako je pod upravom UNMIK-a, ova bolnica pod izuzetno teškim uslovima radi. Često nema ni ono najosnovnije za lečenje pacijenata.
       Od srpskih lekara koji rade u UNMIK-ovim bolnicama traži se da budu kooperativni. Od njih se zahteva da bojkotuju UNMIK. Do kada - i to će im se reći. Aktuelna vlast šalje partijske drugove na teren. A oni kojima je rečeno da predstavljaju Srbe sa Kosova i Metohije, a nikad izabrani od Srba sa Kosova i Metohije, vrlo revnosno izvršavaju postavljene im zadatke. Na primer, jedna od tih neizabranih je i Rada Trajković. Ona je političar bez ikakvog ugleda i autoriteta kod Srba, posebno na Kosovu i Metohiji. Ona je samo portparol jedne dnevne politike.
       Da li ovo znači da Vlada Srbije, tj. gospodin Čović, kao potpredsednik vlade na čelu Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju ima rezervni plan za srpske bolnice?! Poučeni dosadašnjim iskustvom, sa sigurnošću kažemo ne.
      
       Za “Glas Srpkinje”
       SVETLANA PETRUŠIĆ,
       ZORICA KUBUROVIĆ,
       PROF. DR ANĐELKA MILOSAVLJEVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu