NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Popularniji sam nego ikada

      Ministarstvo kulture je izdalo saopštenje u kojem se izražava žaljenje što je Velimir Ilić “neobično brzo prešao put od omiljenog političara, koji je bio simbol raskida sa Miloševićevom erom, do političara koji je postao poznat po učestalom govoru mržnje, unošenju psovki u javni govor da bi na kraju posegao i za fizičkim obračunom sa novinarima”.
       - Samo bih zamolio ministra kulture da pođemo zajedno po Srbiji i vidimo ko je omiljeniji i popularniji. Pa, ja sam sada popularniji nego ikada.
      
       I posle ovoga incidenta?
       - Moja majka je doživela moždani udar kada su Miloševićevi kapuljaši upali u moju kuću, mom bratu je napukla aorta od udaraca koje je zadobio prilikom pokušaja mog hapšenja, stricu je otkazalo srce kada su u akciji “Sablja” neki maskirani ljudi provalili u kuću. Dakle, moja porodica je mnogo propatila zbog mene i ja ne mogu da dopustim da je neko tek tako vređa. Priznajem, pogrešio sam. Nisam smeo to da uradim. Ali, desilo se. Kroz glavu mi je prošlo da će sutra moja deca, moji prijatelji videti kako neki momak vređa mene i moju familiju a ja ćutim da bih ubrao neke bedne političke poene. Svako ko je odgledao ceo snimak dao mi je podršku.
      
       Izjavili ste da ste odreagovali kao čovek a ne kao političar. Da li to znači da jedno drugo isključuje?
       - Izgleda. Od političara se danas traži da nemaju dušu, da reaguju kao roboti sve zarad ostvarivanja nekih političkih ciljeva. Zaboravlja se ona ljudska strana. Ja sam možda tu malo specifičan jer jedini živim u provinciji, svakodnevno sam u kontaktu sa narodom i reagujem onako kako bi i oni da su na mom mestu. Meni su mnogi savetovali da povučem kočnicu, da ne govorim uvek ono što mislim ali ja sam takav. Svestan sam da mi je to minus u politici ali ne mogu to da promenim.
      
       Ovo nije prvi put da dolazite u sukob sa novinarima. Prvi put je, čini mi se, bio u pitanju novinar “Nedeljnog telegrafa”?
       - Tu je DB hteo da napravi incident. Hteli su da insceniraju da sam udario novinara a nisu znali da sam tada bio povređen, da sam nosio utege na ramenima i da nisam bio u mogućnosti da ga udarim. Pa, kad je došla policija ja sam samo skinuo sako. Nisam morao ništa više da uradim. Skoro mi je pao na pamet taj momak, zapitao sam se gde je sada i znate šta sam otkrio. Kod Vesića u Zvezdi on je šef marketinga.
      
       ...Tu je i “čuvena” izjava televiziji Studio B?
       - To je ista priča. Moj prisluškivani telefonski razgovor sa prijateljem je iskorišćen kao nekakav intervju. Nisam ja mentalno retardiran čovek pa da tako nešto izjavim na televiziji. Pa, evo sada je “Nedeljni telegraf” objavio kompletan moj privatni razgovor sa Aleksandrom Tijanićem. Priča se nastavlja.
      
       Vi ste za samostalnu Srbiju? I to kao monarhiju? U toj borbi za kraljevinu Srbiju i ne samo toj, koga vidite kao političkog saveznika?
       - Sve stranke koje su ostale čistog obraza. Pre svega, DSS kao najveću stranku koja je mnogo doprinela promenama zatim SPO koja je izvorna opoziciona stranka, tu je zatim i stranka Slobodana Vuksanovića, s kojom dobro sarađujemo i veoma smo bliski pa Socijaldemokratija Vuka Obradovića.
      
       GORISLAV PAPIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu