NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Egzit 03

      Ovogodišnji “Exit Noise Summer Fest” trajaće od 3. do 6. jula, na prostoru Petrovaradinske tvrđave i parka kod Univerziteta u Novom Sadu. Kao udarna imena festivala najavljeni su: Trickdž, Stereo MC’s, Henrdž Rollins, Moloko, Jeff Mills, Mistdž in Roots, Pete Tong... I ove godine biće organizovan prevoz a oni koji nemaju prijatelje i rođake u Novom Sadu, moći će da se smeste u kampu ili hostelu. Jedina razlika u odnosu na prethodne exit fešte je u trajanju: festival je sa devet dana skraćen na četiri. Prema rečima Aleksandre Kolar, pi-ar menadžera Exit-a, to je omogućilo mnogo intenzivniju i kvalitetniju festivalsku ponudu iako je vanredno stanje koje je bilo na snazi, u velikoj meri otežalo organizaciju. “Na sreću, uz podršku Skupštine grada Novog Sada i drugih institucija, uspeli smo da ipak pripremimo sigurno najznačajniji festival na prostoru jugoistočne Evrope”, dodaje Aleksandra.
      
       Kako su žanrovski organizovani stejdžovi?
       - U osmišljavanju ovogodišnjeg programa služili smo se iskustvima koje imamo od prethodne tri godine, ličnom vizijom i rezultatima istraživanja koje je donela saradnja sa Katedrom za sociologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Iz tih istraživanja smo saznali šta publika smatra dobro urađenim a šta bi, opet, još volela da doživi , dobije ili izmeni. Takozvani noseći program odvijaće se na glavnoj koncertnoj bini, Energis dj Stage-u, Balkan Fusion Stage-u i Reggae Stage-u, a biće postavljene i nove scene, kao što su Asian Stage, Afro Cuban Latino Sdžstem, Progressive, Future Shock Stage...
      
       Da li će biti pratećih programa i kojih?
       - Posetioci Exit-a su navikli da je festival poseban i po tome što se svake godine organizuju i prateći programi - filmski, pozorišni, akademski, tako da će taj program postojati i ove godine. U saradnji sa Centrom za nove medije Kuda.org iz Novog Sada i Muzejom savremene umetnosti iz Beograda, video radovi, instalacije, slike i drugi radovi biće predstavljeni u okviru festivala, u Modern Art Tent-u.
      
       Da li očekujete posetioce iz inostranstva i zemalja regiona?
       - Da, očekujemo značajnu posetu iz inostranstva. Prema Egzitovoj evidenciji koja je parcijalna, prošle godine je u Novom Sadu tokom festivala boravilo nekoliko hiljada turista. Od toga, oko 500 ljudi je došlo iz svih krajeva sveta (Mađarske, Velike Britanije, Holandije, Danske, Slovačke, Australije, SAD, Južnoafričke Republike), a oko 500 iz zemalja regiona - Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.
       Ove godine, i kampanja u regionu je obimnija i intenzivnija. Prezentacije i konferencije za novinare su već održane u Skoplju i Banjaluci, a sledeće sedmice idemo u Zagreb i Ljubljanu, a potom i u Sarajevo, Tuzlu, Osijek...
      
       J. V.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu