NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ministarstvo se oglušilo

Jelena Protić-Petronijević

      
       Jelena Protić-Petronijević, kruševačka književnica i direktor Kulturnog centra, komentariše upravo završeni 11. međunarodni festival humora i satire na temu “Olimpijada 1896-2004.”, koji je u sastavu Centra.
       - Uglavnom smo posao priveli na zadovoljavajući način i možemo da se pohvalimo da je, na konkurs za karikaturu, stiglo više stotina radova iz 16 zemalja - Ukrajine, Poljske, Izraela, Rusije, Bugarske, Grčke, Turske, Italije... Imali smo podršku opštine Kruševac, podršku stvaralaca na ovom polju, prijatelja Festivala, ali onu glavnu koju smo, sa pravom očekivali, nismo dobili. Javili smo se, naime, na konkurs Ministarstva kulture, ali dobili smo usmeni (!?) odgovor da - nema para. Obzirom na to da je ovo međunarodna manifestacija, koja traje evo više od decenije, u situaciji smo da se zapitamo: vredi li da to radimo i dalje, uz finansiranje na lokalnom nivou?
       Ipak, Savet festivala je proglasio temu za iduću godinu: “Pred vratima Evrope”. Da li ćemo opet ostati da čekamo pred vratima Ministarstva kulture, i to na usmeni negativni odgovor, ostaje da se vidi.      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu