NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Sve (ni)je na prodaju?

(Šta, zaista, hoće Srbi?, NIN br. 2737)

      Srpski narod u svojoj istoriji, pod uticajem velikih sila, često je bio na iskušenju da donosi sudbonosne odluke u cilju svog opstanka. U tim situacijama ispoljavalo se veće jedinstvo koje se manifestovalo kao stabilna zajednica tj. nacija.
       Danas od nacija nije ostalo gotovo ništa, sem usamljenih pokušaja nekih neistorijskih naroda koji još uvek pokušavaju da očuvaju etničku čistoću svoje zajednice.
       U ovakvoj situaciji, jedino rešenje se nameće pri donošenju važnijih odluka, kada ne postoji stabilna zajednica tj. nacija, da se referendumom svih stanovnika razreše ove dileme. Nabrojaću samo neke: pre(o)daja Kosova Šiptarima, povlačenje tužbe SCG za bombardovanje 1999, nepriznavanje Međunarodnog suda za SAD, dozvola stvaranja NATO-baza u SCG.
       Po ovim pitanjima ne postoji u našoj zemlji jedinstveno mišljenje. Ni vlada, ni Skupština ne mogu i ne smeju da donesu bilo kakvu odluku. Jedino rešenje je referendum!
       Nepotrebno je nabrajati katastrofalne odluke u našoj novijoj istoriji koje su donosili razni diktatori, pučisti uz obilati uticaj stranih obaveštajnih službi, internacionalnih organizacija i belosvetskih savetnika.
      
       ZORAN ZEC,
       Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu