NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

NOVAC

      MANjI PROMET. Promet na Berzi tokom prvih šest meseci ove godine za 33,9 odsto je manji nego u istom prošlogodišnjem periodu i iznosi 35,146 milijardi dinara. Obveznicama stare devizne štednje i akcijama trgovalo se više nego prošle godine, a blagajničkim zapisima Narodne banke Srbije za 81 odsto manje.
      
       USPEŠNA PRODAJA. Država Srbija je u utorak 15. jula prvi put prodala sve ponuđene državne zapise u vrednosti od 250 miliona dinara. Ovim putem država se zadužuje na 90 dana, uz godišnju kamatu od oko 19 odsto.
      
       NEUSPEŠNA BANKA. Narodna banka Srbije oduzela je dozvolu za rad Kapital banci iz Beograda zbog neposedovanja dovoljno novčanog kapitala, nelikvidnosti, kao i zato što je “pretežno služila za finansijske potrebe uskog kruga svojih akcionara i lica povezanih sa akcionarima”.”To je čin osvete guvernera NBS Mlađana Dinkića i zbog toga smo se obratili Vrhovnom sudu Srbije”, reagovao je na ovu odluku predsednik Upravnog odbora “Kapital banke” Đorđije Nicović.
      
       RETKA BANKA. Narodna banka Srbije pokrenula je i postupak za likvidaciju “Dijamant banke” iz Zrenjanina. Postupak je pokrenut na zahtev same te banke. Da sama banka traži svoju likvidaciju, dogodilo se prvi put za mandata sadašnjeg rukovodstva centralne banke, tvrde u NBS.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu