NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Sistemske neprilike

Nebojša Spajić

      Posle dve godine “upravljanja”, Nebojša Spajić je odlučio da se povuče sa mesta glavnog i odgovornog urednika Radija Beograd 202. Kaže da programskih problema nema, da je veoma zadovoljan onim što je uradio (“povećali smo slušanost za tri puta i od stanice koju niste mogli razlikovati u moru ostalih stanica postali smo najslušanija stanica u udarnom radijskom vremenu u našoj ciljnoj grupi”), ali odlazi iz drugih razloga.
       - Kada sam dolazio u “dvestadvojku” septembra 2001. mislio sam da dolazim u budući javni servis. Posle svih ovih dešavanja prilikom izbora Radiodifuznog saveta jasno je da u dogledno vreme javnog servisa neće biti i zato sam odlučio da odem. Promena sistema jednostavno nije moguća bez preimenovanja radija u javni servis, a to preimenovanje nije moguće bez Radiodifuznog saveta. Više nisam bio spreman da čekam.
       Budući da Spajić na Fakultetu političkih nauka predaje Radio novinarstvo, pitali smo ga i da li je ovde moguće napraviti ozbiljan a ujedno i tržišno profitabilan radio.
       - Kad celokupno društvo bude išlo napred verujem da će to biti moguće, ali u ovakvoj situaciji, kad dešavanja oko konstituisanja Radiodifuznog saveta nedvosmisleno govore da idemo u pogrešnom smeru, odgovor je da za to ovde još ne postoje uslovi.
      
       G. P.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu