NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Rizici tumačenja

(Specijalni dodatak “Sekte duhovna droga”, NIN br.2744)

      Umesto da dajete izbalansiranu sliku onoga šta se dešava, vi ste postali poslušni vojnici srednjovekovne Srbije.
       Ovo mogu biti posledice vašeg jednostranog izveštavanja i formiranja svesti ovog naroda.
       Kako su nam javili Miroslav i Dragan Radovanović, pastiri Crkava Božijih u S. Mitrovici i Vrdniku, tokom javnog hrišćanskog koncerta u gradskom parku u Vrdniku, u petak 8. 8. 2003. godine, dogodilo se više incidenata od kojih je jedan mogao i tragično da se završi. Oko 21 čas, neko je sekirom presekao dovod struje, što je iskorišćeno za malo un-pluged muzike i svedočanstvo jednog bivšeg narkomana, sada člana “Raskršća”. Oko 21,30 neko je preko potoka bacio ručnu bombu koja je pala ispred parkiranih automobila i eksplodirala, sa druge strane puta u odnosu na publiku, tako da niko nije povređen. Oštećena su dva automobila, a ugao udara je bio takav da je najveća količina metalnih komada, gelera, prsnula u granje i lišće iznad, tako da je publika primetila kako na nju padaju lišće i manje granje.
       Koncertu je prisustvovalo više od 300 osoba, mladih Vrdnika, gostiju iz Novog Sada i Beograda, kao i učesnici Kampa Crkve Božije, i njihovih 11 gostiju iz Nemačke. Posle policijskog uviđaja, i prilikom sakupljanja opreme posle koncerta, jedna osoba je svojim automobilom vozila po parku, izazivala organizatore i tražila kavgu. Kada je pozvana policija pristigla, i kada su videli ovaj automobil, okrenuli su se i otišli na drugu stranu, moguće u želji da izbegnu pisanje prijave.
       Sutradan je policijska ekipa izvršila istragu, a mesto događaja je obišao i predsednik opštine, koji je izrazio svoju zabrinutost organizatorima. Koncert u parku je bio redovno prijavljen i odobren od svih nadležnih organa Iriga i Vrdnika, uključujući i policiju, koja ga nije obezbeđivala.
      
       RADOVAN BOGDANOVIĆ,
       Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu