2396, 29 NOV 1996


NASILjE U POLITICI

Intifada - sad!

" Ne smemo da cekamo da nam neko donese ma koju slobodu na tanjiru, moramo svaku slobodu da izvojujemo sopstvenim snagama "

Novonastala situacija: izbori se ne priznaju. To jest, ne priznaju se tamo gde je pobedila opozicija. Za ponistavanje biracke volje koristi se, doduse, " smokvin list " u formi odluke Prvog opstinskog suda u Beogradu, odnosno drugih odgovarajucih sudova u ostalim mestima, ali apsolutno nasilje nad izbornom procedurom i samim ishodom izbora vlasti svakako nece uspeti da zamaskiraju. Najmanje ce to uspeti u gradovima koji su pogodjeni ovakvim ponasanjem, u kojima zive biraci koji su i inace, u drugom krugu izbora, pokazali svoje opredeljenje protiv vladajuce stranke i njenih kandidata. To, medjutim, vlast mnogo ne brine. Na delu je ogoljena sila.

Nasa prica se nastavlja


PRAVDA NA JEDNO OKO
Nijedan od 50 sudija niskog opstinskog suda nije zeleo da potpise unapred srocene presude. To je ucinila sudija iz Bele Palanke

NECU DA SE ZIVCIRAM
O zenama u politici; cetnicima i Ljubisi Risticu; JUL-u; kompotu od bresaka; sta ceka opoziciju u Trsteniku; o svadjama u SPS-u

OPOMENA
Kada je u ponedeljak (18. novembra) u pola casa posle ponoci otkazana konferencija za novinare u beogradskom sedistu SPS-a, bilo je izvesno da se tvrdnja sa naslovne strane " Politike " - " Izbori protekli regularno i bez problema " - nece pokazati kao istinita.



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.