2397, 06 DEC 1996


DANI KOJI SU POTRESLI SRBIJU

Pejzaz posle bitke

Novembar 1996. godine ostace upamcen po krahu projekta moderne srpske levice o ozivljavanju 1945. godine, po kojem bi cvetalo hiljadu istih cvetova

Predsednik Republicke skupstine Dragan Tomic je u nedelju 1.decembra, pola sata pre zavrsetka treceg i cetvrtog izbornog kruga za organe lokalne samouprave, najavio da ce vlast u Srbiji ici do kraja. U kosmarnom obracanju naciji, socijalistima i ostalim levicarima, Tomic je blagim i toplim glasom uporedio opoziciju sa Hitlerovim fasistima, albanskim separatistima i ostalim neprijateljima progresivnog sistema.

Nasa prica se nastavlja


PRAVDA NA PREKRETNICI
Zasto su sudije Vrhovnog suda Srbije protiv ponistavanja drugog kruga izbora; sta pravnici misle o prikrivenoj diktaturi; da li ce Ustavni sud odbaciti odluke opstinskih sudova i Vrhovnog suda

BLIC KRIG
Ugusenje B 92 je na ulice Beograda izvelo ljude koji su u protestu ucestvovali samo sedeci u sobi uz radio

VATRENE ULICE
Tri srednjoskolke iz Filoloske gimnazije drzale su skromni transparent na kome je pisalo: " Za sutra obecavamo bolji transparent "

SLOBA NA NIZBRDICI
U septembru je predsednik Srbije uzivao poverenje 26 odsto anketiranih, a u novembru svega 16,5 odsto, verovatno zato sto 57,5 odsto ispitanih misli da ponistavanje izbora nije opravdano.

SPECIJALNI DODATAK-IZ DANA U DAN
17. novembar 1996, nedelja - 3. decembar, utorak

INTERNET REVOLUCIJA
Mladi i pametni nasli su nove puteve u borbi protiv blokade medija



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.