2439, 25 SEP 1997


U MREZI CRVENOG PAUKA

U MREZI CRVENOG PAUKA

Republika Srpska je zapala u duboku krizu koju bi mogao razresiti mozda samo Slobodan Milosevic, jer srpski narod ipak, pre moze da veruje njemu nego strancima

Predsednica Republike Srpske Biljana Plavsic konacno je popustila, ili se bar tako cini. Dosla je u Beograd da bi se sastala sa predsednikom SR Jugoslavije Slobodanom Milosevicem, potpisnikom Dejtonskog sporazuma. Kroz kapiju Belog dvora usla je tacno u podne 24. septembra i nije izasla ni do cetiri sata popodne. A novinari i fotoreporteri, koji su iscekivali da njen automobil izadje nisu je docekali jer je izasla na sporedni izlaz. Vise za sebe su komentarisali novinari kako ne pamte da je Milosevic ikada tako dugo ragovarao sa nekim nasim politicarem, sto su objasnili tvrdoglavscu Biljane Plavsic koja je do sada tako uporno odbijala pritiske predsednika SR Jugoslavije.

Nasa prica se nastavlja


SRBIJA MEDJU KRAJNOSTIMA
Vuku Draskovicu su za uspeh na izborima nedostajale dve demokratske stranke i Gradjanski savez Srbije. Njima su, za uspeh bojkota, nedostajali Vuk i njegova stranka.
Ko je onda pobedio ako su porazene stranke koje se nazivaju demokratskim?

U REZIJI STANISICA
Dugoocekivani susret predsednika SRJ Slobodana Milosevica i predsednice Republike Srpske Biljane Plavsic konacno se dogodio u sredu 24. septembra, a (ne)ocekivani kompromis koji su tom prilikom, posredstvom Milosevica postigli Momcilo Krajisnik i Plavsiceva, jos jednom je potvrdio da za sefa DB Jovicu Stanisica ne postoje nemoguci zadaci, kao i cinjenicu da je Milosevic gospodar situacije na ovdasnjim prostorima.

SERIF IZ HAJDUCKE SUME
Dok sira i strucna javnost optuzuju prvog coveka Savezne uprave carine da je Srbiju pretvorio u buvljak, Mihalj Kertes se slika sa predsednikom SRJ Slobodanom Milosevicem, dajuci svima na znanje ciju podrsku i zastitu uziva

PROTIV OPASNOG RADIKALIZMA
Izborni rezultat daje mogucnost za demokratski preobrazaj i ekonomski oporavak Srbije.



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.