2474, 28 MAJ 1998


SAN SVE DALJI

SAN SVE DALJI

Najveca greska Slobodana Milosevica, u njegovom pristupu resavanju kosovskog problema, mogla bi da bude njegovo nepristajanje na ucesce Gonzalesa i drugih stranih posrednika, prvenstveno onih iz Evropske unije, u pregovorima sa kosmetskim Siptarima. Istina, za to je imao i razloga i opravdanja. Razlozi su bili njegovo poznavanje tog problema i nacini dosadasnjeg resavanja, ili volja naroda izrazena na referendumu, ili su nama jos uvek nepoznati, sto je, po svoj prilici, takodje vrlo verovatno.

Uvodni razgovori, ako ih tako mozemo nazvati, a ne bismo ni mogli da ih drugacije nazovemo, nisu doveli ni do cega i sve je jasnije da siptarska strana nece zapoceti bilo kakve razgovore dok se ne umesaju "strani posmatraci". Nije u tome poraz Milosevicev, vec u cinjenici da je odmah valjalo dopustiti stranim posmatracima da prisustvuju razgovorima, ma koliko to zadiralo u nasa Ustavom i drugim zakonima odredjena opredeljenja. Trebalo bi im dopustiti da vide i da se uvere kako Siptari pregovaraju i koliko im je verovati, osim ako se ne slazu sa njihovim zahtevom da dobiju svoju drugu drzavu.

Nasa prica se nastavlja


NESTO LICNO
Pobednik 51. Kana o svom novom filmu "Vecnost i jedan dan", starosti i melanholiji, poslednjem susretu s Marcelom Mastrojanijem, radu s glumcima

SADRZAJ



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.