2489, SEPTEMBAR 10 1998


SPORNI SPORAZUM

SPORNI SPORAZUM

Kako su se Slobodan Milosevic i Ibrahim Rugova, uz posredovanje americkog ambasadora Kristofera Hila, saglasili da se definitivno resavanje problema Kosova odlozi za naredni - milenijum

Koferi Kristofera Hila, specijalnog americkog izaslanika za Kosovo, miruju ove nedelje u Vasingtonu. Njihov sadrzaj, pa i sama licnost americkog ambasadora u Skoplju, predmet su neprestanih rasprava ne samo u srpskoj i albanskoj javnosti. Postoji li vec na papiru stvarni sporazum o privremenom statusu Kosova u naredne tri do pet godina? Hoce li vec za tri meseca Albanci i ostali gradjani Kosova izaci na zajednicke izbore, prve u kratkoj iztoriji Savezne Republike Jugoslavije? Da li je Hilova pozicija jedinog stvarnog pregovaraca u pitanju, a Kontakt grupa ponovo u krizi? Kakve konkretne posledice sporazum o kome se govori moze imati po sve aktere kosovske krize?

Nasa prica se nastavlja


DEKAN PRAVNOG FAKULTETA U BEOGRADU OLIVER ANTIC TRAZI OD KOLEGA DA SE MORALNO UPODOBE, PA CE IM DATI SANSU...
Ministar prosvete u Vladi Srbije Jovo Todorovic, odlucan kakav je, lupio je pesnicom o sto i rekao: Ne moze tako, vratite mu! I vratili su mu, dekanu Filoloskog Marojevicu, Statut na doradu.

ODUMIRANJE OPOZICIJE I POSLEDICE
Narodu je sve gore, a izvesnim politicarima sve bolje.

LEVA RUKA, DESNI DZEP
Zbog privatizacije Beocinske fabrike cementa, najvece transakcije ove vrste posle prodaje Telekoma Srbije, koalicioni partneri u vladi Srbije prvi put su se ozbiljno dohvatili za - guse


"Otkud vam ta ideja da privatizacije nema", kaze jedan uvazeni ekonomista, clan SPS. Zaista, u Direkciji za procenu kapitala registrovano je 754 preduzeca koja su usla u proces procene kapitala, a 470 je u nekoj fazi privatizacije.

DEJTON KAO BIBLIJA
Mislim da je Krajisnik propustio da uradi mnoge stvari koje su od interesa za RS i srpski narod. Ja cu raditi na deblokadi rada Predsjednistva i zajednickih institucija jer mislim da se u njima moze i treba boriti za ostvarivanje interesa RS

SPAVACEMO KRAJ KUTIJA
Momcilo Krajisnik, jedan od osnivaca Srpske demokratske stranke (SDS) i poslednji od "petoro velikih" (Karadzic, Krajisnik, Koljevic, Plavsic i Buha) koji je ostao u vrhu stranke. Tokom rata vodio Skupstinu RS kroz "Scile i Haribde" medjunarodnih planova o zaustavljanju rata u BiH. Ucestvovao u pregovorima u Dejtonu i prisustvovao potpisivanju sporazuma, nakon kojeg prvi saopstava Srbima da je cela zona Sarajeva ostala u drugom entitetu.

BOSANSKA RASKRSCA
Srbi kao izuzetak

KREIRANJE POSLUSNIKA
Poslednjih osam godina jasno svedoce o sve losijem kvalitetu obrazovanja kod nas. Strucnjaci Instituta ekonomskih nauka upozoravaju da 15 odsto dece u SRJ ne zavrsi obaveznu osmogodisnju skolu!



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.