2505, DECEMBAR 29 1998

STA MI SE DESAVA 9

D E M O N S T R A C I J E

Biblijska slika srpskog naroda koji se, posle hrvatske (Nemacke? Americke?) OLUJE, kotrljao prema Srbiji, nije izvela na ulice ni Beogradjane niti gradjanstvo drugih srpskih gradova.

Osoblju americke ambasade i celom svetu trebalo je odlucno pokazati da sve to sto je ucinjeno Srbima u Hrvatskoj, za Srbe u celini (gde god da su im ognjista i grobovi) - nije nista.

Da ni smrt nije nista.

Bolje grob nego rob, bolje rat nego pakt.

Sloboda za Srbe postoji samo kao izgovor da se pogine, docim zivot u slobodi za Srbe nije interesantan.

Ni kad su srpski saveznici, Amerikanci, & komp, bacali bombe na Srpsku, bombe filovane radioaktivnim slagom, Srbi u Srbiji nisu se dali isprovocirati.

I ovoga puta svet se mogao uveriti kako je tvrdo srpsko srce. Ni masakr djaka srpske nacionalnosti u Peci nije isprovocirao srpsko gradjanstvo (avangardu naroda) da izadje na ulice svojih gradova.

I tu majka tvrda srca bila da od srca suzu ne pustila.

Niti apsolutno ubedljiva pretnja bombardovanjem srpskih gradova i sela nije isprovocirala Srbe da izadju na ulice: s punom prisebnoscu junacke rase ostali su u kucama, uz TE VE. Zar ce se zbog jednog bombardovanja praviti guzva?

Niti apsolutna izvesnost da Kosovo, kao glavno srpsko ognjiste, kolevka, hleb i so srpskog postojanja, ostane bez Srba (jer je Srbima strogo zabranjeno da brane srpsku zemlju), ni ta izvesnost nije isprovocirala Beogradjane niti gradjane ostalih srpskih gradova da nepromisljeno ulete u ulicne demonstracije.

Zar Sloba nije rekao (onim svojim sugestivnom glasom) da je Kosovo i sve sto ta odrednica sadrzi, iskljucivo u nadleznosti drzave Srbije, Jugoslavije itd.

Sta ima da se demonstrira ako je Sloba rekao!?

A i narod na onom cuvenom referendumu.

A rekla i Gorica Gajevic.

Ali kad bude stani=pani, kad dogori do nokata, Srbi su uvek spremni: nema te sile koja ce ih zastrasiti i zaustaviti.

Slobodarski Beograd, zlatna kruna slobodarskog srpskog naroda, ustao je na noge.

Na vest o uvodjenju poreza na kucice Beogradjani su zajedno sa kucicima izasli na ulice.

Kao u najboljim danima Beograda.
P R I V I L E G I J E

Ni najcrnje stranice kosovsko - metohijskog dnevnika nisu zatalasale srpsku javnost kao "Zakon o privilegijama". U senci tog zakona ostali su svi drugi zakoni, takse, porezi, saobracaj, grejanje, devalvacija i sl. Naravno, narod bi i taj zakon primio s razumevanjem kao i sve druge zakone da razni smutljivci, dousnici CIJE, izdajnici, provokatori i drugi intelektualci nisu lozili.

Potpuno se slazem s V.S. da je taj zakon kao i svi drugi zakoni, ni bolji ni gori, i da nema nikakvog razloga da se oko njega ispredaju razne budalaste price. Takodje se slazem s V.S. da povecane plate rukovodecem osoblju drzave Srbije zanemarujuce opterecuju njen budzet. Stvarno smo mi cudan narod: do juce nam bilo normalno da Tito prakticno bude vlasnik cele zemlje, istinski gospodar zivota i smrti, a sad nam mnogo 3000 (tri hiljade) maraka za predsednika drzave. Ima li ikoji sef drzave na svetu manju platu? Manju od tri hiljade maraka? Nema nikakve veze sto mu i zena zaradjuje, ona zaradjuje za sebe a ne za njega. Sta je tri hiljade maraka na ovoj skupoci? Tri hiljade je veliko samo kad se nema, kad se ima, nije nista, baksis. Govorim iz iskustva.

Sta bismo mi hteli? Da ljudi koji se zrtvuju za dobrobit i blagostanje celog naroda zive u bedi? Da se oblace na buvljaku, da muvaju s devizama, naftom, psenicom? Da se kilave s cementom? Da muckaju s lekovima?

Da otimaju od naroda?

Zar da nam Narodni poslanici gladuju?

Da se grebu za pice?

Da prose ispred Skupstine?

E, pa nece moci!

NIN JE VASA TRADICIJA!

ISKORISTITE MOGUCNOST I PREPLATITE SE ZA NIN!

GODISNjA PRETPLATA ZA INOSTRANSTVO

dostava obicnom postom 270,00 DEM

dostava avionskom postom 420,00 DEM

ili protivvrednost ostalih valuta

Pretplata se vrsi preko DEUTSCHE BANK AG Frankfurt/M (BLZ 500 700 10)

na racun EKSIM BANKE,

Beograd, br.935 92 58 u korist NIN, Cetinjska 1,

11000 Beograd, Jugoslavija

NIN SE CITA I CUVA!



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.