2518, april 1 1999

JUANCI NASIH DANA

SMRTONOSNA DEMOKRATIJA

Toni Bler, engleski vazal Bila Klintona, sluzi i kao rame za plakanje

Nasa malenkost odlucno podrzava statusnu i psiholosku posebnost pedera i lezbejki, ali drzi da pripadnici takozvanih marginalnih grupa ne bi smeli da vladaju svetom. Suvise su ugrozeni, da ne bi ugrozavali druge. Vec smo govorili, sa ovoga mesta, kako su pojedini clanovi kabineta Tonija Blera pretuceni u parku, na pederskoj osnovi. Zapadna civilizacija nalaze da imamo razumevanja i za multikulturalnost seksa; moze sve, pa i ono sto je cinio Klinton, samo ne moze u Ovalnom kabinetu.

Dozvolite da obrazlozim ovo puritansko stanoviste. Bogatstvo oblika u seksu je civilizacijska tekovina i Klinton bi bio u pravu da je to sa Monikom upraznjavao u motelu ili u avionu; neki vole bizarne ambijente. Mogao je, na primer, to da cini u nevidljivom F-117A. Prvo, ne bi ga videli, a tu su i dodatna uzbudjenja: visina, mogucnost pogotka - eros i tanatos!

Ako je neko predsednik Sjedinjenih Americkih Drzava, taj bi morao da cuva dostojanstvo Ovalnog kabineta, a one stvari da radi u krevetu. To je moje izdvojeno misljenje. Ovako je ponizio funkciju, senatore sa kojima je telefonom razgovarao dok se Monika angazovala, pa i Amerikance u globalu. Tamosnja nacija upucena je u Predsednikove preokupacije. I da bi stvar priveo zaboravu, Bili je odlucio da zavlada svetom. Za pocetak je ponizio Evropu. Pozvao je svoje najistaknutije vazale i poverio im da mu je potrebno zesce bombardovanje.

De Gol se prevrnuo u grobu!

Cercil nije, imao je razumevanja!

Toni Bler, premijer Ujedinjenog Kraljevstva, odusevio se idejom:

- Kako ti kazes!

Pristupio je poslu. Englezi se uvek bore do poslednjeg Novozelandjanina (Crnjanski).

Zatim je, Toni Bler, izjavio:

- Nista ne bi bilo pogubnije po humanitarnu situaciju ili po kredibilitet NATO-a od odustajanja od onog sto je zapoceto!

Nastavili su - cela koalicija - ono sto su zapoceli: da iz humanih razloga ubijaju civile u Jugoslaviji sa idejom da rasciste teren za svoje atomske deponije.

Kredibilitet NATO-a brani se bombama i tudjim zivotima; sto vise mrtvih, tim vece poverenje u NATO!

Tako je Evropa stupila u rat protiv sebe (Dobrica Cosic).

Toni Bler uzvikuje:

- Pojacati kampanju!

Kaze:

- Nas odgovor, koji je daleko od usporavanja i obustavljanja saveznickih akcija, mora biti njihovo intenziviranje do uspesnog okoncanja.

Bler, dakle, kao onaj falangisticki general u spanskom gradjanskom ratu, strasno se zadovoljava destrukcijom:

- Zivela smrt!

Zasto? Zato sto je Blerov portparol svojevremeno izjavio da je "apsolutno u britanskom nacionalnom interesu da premijer i njegova vlada imaju dobre odnose sa najvecom demokratijom na svetu", jer Bler u Klintonu vidi "velikog prijatelja i saveznika koji je mnogo ucinio za mir u Severnoj Irskoj".

Engleska opozicija tada je rekla da je Bler rame za plakanje Bila Klintona. Kada je nezavisni tuzilac Stark objavio detalje o Klintonovoj zloupotrebi polozaja u Ovalnom kabinetu, Bler je telefonom pola sata tesio zatecenog ljubavnika.

I Blerova zena Ceri, kao i Klintonova Hilari, vazi za vrhunskog advokata. Zaradjuje oko 200 hiljada funti, duplo vise nego suprug, sto upucuje na pomisao da se Bler dobro udao.

Ceri Bler je istaknuta figura "kuhinjskog kabineta" premijera Ujedinjenog Kraljevstva. Termin "kuhinjski kabinet" prvi put je upotrebljen 1830. u Americi, u vreme predsednika Endrjua Dzonsona, koji je bio okruzen grupom ljudi od velikog uticaja na predsednika, ali bez vidljivog razloga. Vremenom je termin zaboravljen, ali je ponovo usao u upotrebu kada se u blizini poneke vlade, u ovom slucaju britanske, pojave mocni savetnici.

Mondena engleska stampa ponosno, kako i dolikuje bivsoj kolonijalnoj sili, istice prizemne poente najblizih saradnika porodice Bler: "Ceri stalno govori koliko duguje Toniju. Ali to ne opravdava njenu naviku da drzi Tonijevu ruku uvek kada se slikaju u javnosti. Kao da je to njen nacin da kaze: On je moj! Mnoge zene misle da je Toni veoma atraktivan".

Upravo nas americki (i engleski) filmovi uce da i ubice mogu biti atraktivne. Spolja.

Ceri u slobodnom vremenu strika.

A Medlin Olbrajt, pricalo se, u slobodnom vremenu ljuska unuke i smislja globalnu strategiju. Zar je moguce da i Medlin ima unuke; pogledajte, molim, to lice jos jednom...

Toni Bler je relativno mlad - 46 godina - i, kako prognozira ruski ministar spoljnih poslova Ivanov, docekace Haski sud.

Cuveni engleski pesnik Dzon Don je rekao da covek nije ostrvo.

Engleska jeste!



Copyright © 1996 NIN, Yugoslavia
All Rights Reserved.