Arhiva

Plan za Zajaču ili samo kampanja

S. P. | 20. septembar 2023 | 01:00
Plan za Zajaču ili samo kampanja


Dobro je što je i sama Topionica kao privatno preduzeće zvanično izrazila volju da poštuje zakon. Za očekivati je da će i lokalna vlast preuzeti svoj deo odgovornosti, najpre izgradnju vodovoda. Dogovoreno je i da se češće uzorkuje vazduh, a građani obaveštavaju o rezultatima čak i kada su vrednosti u granicama dozvoljenih. Na naš zahtev, utvrdiće se opasnost od drugih zagađivača, ne samo olova, i sprovesti odgovarajuća merenja, kaže za NIN zaštitnik građana Saša Janković.
Građani Zajače, ipak, ne mogu da se do kraja opuste. Osećaj da bi nešto moglo da krene u neželjenom pravcu nije posledica samo više puta izneverenih obećanja, već i činjenice da bi plan mogao da bude iskorišćen u izbornoj kampanji, a potom odložen i zagubljen.

Rođendan velike lutalice

Deset je godina kako se na stranicama NIN-a, nečujnim, a ipak vidljivim korakom šeta Crna. Jezdila je od Ahilovog groba do savremenih čuda, muka i nevolja, i ciljala na mnoge tajne, probisvete svih fela, zamke, političke rak-rane,
i vrednosti koje nestaju... Pa, ako je prihvatljivo da se čestita sličan jubilej fenomenalnom, ali izmišljenom Herkulu Poarou, zašto ne i Crnoj, koja je, pride, stvarna.