Arhiva

Poker političkih asova

S. S. | 20. septembar 2023 | 01:00
Poker političkih asova


Četvorica prvoboraca srpske politike i gubitnika na prethodnim parlamentarnim izborima će, prema navodima pojedinih medija, biti angažovani u savetima koje po izmenama Zakona o vladi premijer može da formira.
Bivši predsednik URS-a Mlađan Dinkić trebalo bi, tako, da premijera savetuje o pitanjima stranih investicija, Vuk Jeremić bi trebalo da bude savetnik za evrointegracije, dok bi Savetom za spoljne poslove i međunarodne odnose trebalo da rukovodi Boris Tadić. Miodrag Rakić biće, po svoj prilici, zadužen za novoformirani savet za unutrašnju i spoljnu bezbednost koji bi trebalo da objedini vojsku i policiju.

I, dok jedni ovu mogućnost vide kao potvrdu Vučićevih reči da ga ne zanima stranačka pripadnost njegovih saradnika sve dok ne opterećuju budžet, tj. dok rade volonterski, postoje mišljenja da će se, ako do ove saradnje dođe, pomenuta četvorka ipak teže odreći državnih primanja.
Niko od njih nije želeo da potvrdi pregovore s Vučićem, što, valjda, ne znači da ih nije bilo, budući da se o njima priča još od pre martovskih izbora i pobede SNS-a.