Arhiva

Zorana Mihajlović nema obezbeđenje

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Zorana Mihajlović nema obezbeđenje
Povodom teksta Voda u ušima, autora Antonele Rihe, objavljenog u nedeljniku NIN, broj 3309 od 29. maja 2014. godine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prinuđeno je da demantuje pojedine navode koje je u tekstu izneo sagovornik NIN-a Miloš Milošević, bivši gradonačelnik Šapca.

U tekstu je citirana Miloševićeva izjava da mu obezbeđenje Zorane Mihajlović koja je držala neki sastanak u zgradi nije dozvolilo da uđe u kancelariju, u salu za sastanke. Ta tvrdnja je u potpunosti netačna jer, kao što je poznato, potpredsednik Vlade prof. dr Zorana Mihajlović nema, niti je ikada imala, lično obezbeđenje.

Napominjemo da je u trenutku kad je potpredsednik Vlade stigla u zgradu Gradske uprave u Šapcu 16. maja 2014. godine uveče, gradski štab za vanredne situacije već bio raspušten.
Takođe, neistinita je i tvrdnja gospodina Miloševića da mu je Zorana Mihajlović lično potvrdila da je smenjen sa mesta komandanta štaba, budući da se potpredsednik Vlade s njim te večeri nije srela, niti je komunicirala.

Odgovor Pinka Goranu Ješiću

(premijer je dizao paniku, NIN br. 3309)
Potpredsednik vojvođanske vlade i predsednik pokrajinskog Kriznog štaba Goran Ješić u intervjuu NIN-u izneo je apsolutnu neistinu na račun izveštavanja TV Pink. Citiramo: Nismo mogli da prođemo da napravimo nasip u Rači. LJudi su sekli nožem vreće u Sremskoj Mitrovici. Nismo znali zašto nam ne dozvoljavaju, sve dok na Pinku nismo videli informaciju da smo navodno doneli odluku da ih potopimo. Ove tvrdnje su potpuna izmišljotina i notorna laž. U intervjuu punom kontradiktornosti, g. Ješiću, samo nekoliko pasusa kasnije tvrdite da danima za vreme poplava niste gledali televiziju. Dogovorite se sami sa sobom da li ste, ili niste, gledali televiziju. Ako jeste, koju. To što tvrdite niste mogli i niste videli na TV Pink, što je lako proverljivo, jer je svaki emiter dužan da izvestan vremenski period čuva snimak emitovanog programa. Razumemo da želite da iskoristite svaku priliku za obračun sa političkim protivnicima. Bio bi to legitiman stav da se ne služite lažima i ne činite to preko leđa TV Pink, koja je za vreme poplava izveštavala profesionalno, pridržavajući se visokih profesionalnih standarda, tako da vaša tvrdnja o senzacionalističkom izveštavanju ne stoji. Tražimo odvas, g. Ješiću, da se za javno iznete laži na račun naše kuće, javno izvinite. U suprotnom, pravdu ćemo potražiti na sudu.Kolegijum TV Pink

Otkaz uzbunjivaču

Profesorka na novosadskoj Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija Jelena Damnjanović Simić dobila je otkaz iako je nakon članka u NIN 3308 (Imamo dokaze o bahatosti i odmazdi) odlukom Agencije za borbu protiv korupcije, 22. maja dobila status uzbunjivača.
Još je gore što je otkaz stupio na snagu 2. juna, datumom uručenja, a na rešenju piše da je profesorka Damnjanović Simić otpuštena 12. maja. Od 14. do 28. maja je bila na bolovanju, o čemu ima dokumentaciju. Ostaje nejasno zašto je onda direktorka odobrila njeno bolovanje i zašto je rasporedom ispita u junskom roku predvidela da održava ispite. Obrazloženje otkaza ugovora o radu je da je Jelena Damnjanović Simić sumnjiva da je učinila teže povrede radnih obaveza i dužnosti.
U članku u NIN-u je upozoravala na to da je bivši direktor nakon isteka mandata fotelju ustupio supruzi, posle čega su zajedno putovali i delili dodatno plaćene poslove.