Arhiva

Gladovanje profesorke Mikšin

S. P. | 20. septembar 2023 | 01:00
Gladovanje profesorke Mikšin

Foto Nenad Božović

Zaključeno je da kvalifikacije koje ima nisu adekvatne ni pored činjenice da je zahvaljujući njima pre 14 godina na konkursu dobila posao i da su u međuvremenu njeni učenici postizali dobre rezultate na takmičenjima. Za NIN kaže da upravi nije odgovaralo to što nijedan školski dokument nije htela da potpiše blanko s obzirom na to da se protiv direktora škole već vodi postupak zbog poreske utaje i zloupotrebe službenog položaja. Na ovaj problem NIN je ukazao pre tri meseca, a to je potvrdila i Agencija za borbu protiv korupcije, koja je četvorici profesora škole dala status uzbunjivača. Teror nad njima je nastavljen i zbog toga će NIN u sledećem broju nastaviti da istražuje slučaj. U međuvremenu promenjen je ministar prosvete, a nova vlada obećala je nultu toleranciju prema korupciji.



Humanitarna akcija plantaža u Novom Sadu

Sunce posle kiše

Pod nazivom Sunce posle kiše, u Novom Sadu je 14. juna održano veliko humanitarno veče za obnovu poplavljenih područja. Na tri gradska trga okupilo se više hiljada posetilaca koje su zabavljali Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Goran Sultanović, Nenad Knežević Knez, Nigor, bend Apsolutno romantično i drugi popularni izvođači. Organizator i pokrovitelj manifestacije bila je vinarija 13. jul Plantaže, koja je uplatila i direktnu donaciju od 30.000 evra.
U akciju su se uključili i Novosađani slanjem SMS poruka na broj 1003. Ukupna pomoć dodatno je uvećana za oko 5.000 evra, koliko je prikupljeno na dobrotvornoj večeri i aukciji deset arhivskih vina koje su donirale Plantaže. Najveću cenu dostigla je boca vina Vranac Lesendro stara 34 godine koja je plaćena 900 evra.