Arhiva

Sotomajor i Holm u Novom Sadu

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

U velikoj dvorani SPENS-a u Novom Sadu, u petak 11. marta održaće se spektakularni atletski miting na kome će se od domaće publike oprostiti naš najbolji skakač uvis svih vremena Dragutin Topić. Svakog takmičara u skoku uvis pratiće muzika koju on izabere i specijalni svetlosni efekti. Dolazak u Novi Sad već su potvrdili još uvek aktuelni svetski rekorder Havijer Sotomajor, koji dovodi dva mlada kubanska skakača, i Stefan Holm, olimpijski šampion iz Atine. Stevan Zorić, direktor AK “Vojvodina”, jednog od organizatora mitinga, za NIN kaže:

- Ovo će biti i atletsko takmičenje i zabava i promocija skoka uvis i, što je najbitnije, Topićev oproštaj. Nadam se da je ovo pravi način da mu se odužimo za sve što je učinio u karijeri.

Zorić, i sam nekada odličan skakač uvis, ne vidi u našoj zemlji svog ili Topićevog naslednika. On napominje: “Trenirati atletiku u našoj zemlji je veoma teško i nama od deset talentovanih klinaca osam pobegne u košarku, odbojku i druge profitabilnije sportove. U takvoj situaciji teško je očekivati da se pojavi neko ko će konkurisati za medalje na evropskom, svetskom prvenstvu i olimpijskim igrama.”