Arhiva

Hapšenje telohranitelja

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Hapšenje telohranitelja

Prošle nedelje je u kafeu “Dragulj” u Rakovici uhapšen Darko Andulajević, šef obezbeđenja Slobodana Orlića, direktora Direkcije za informisanje Saveta ministara SCG. Andulajević je uhapšen kada je sa Vladimirom Jovanovićem Japancem i Loranom Milićem Lockom, prema navodima policije, pretukao Nenada Mikića, vlasnika “Maksis taksija”, u pokušaju reketiranja.

Slobodan Orlić u izjavi za NIN kaže da je sa Andulajevićem u protekle četiri godine imao vrlo korektnu saradnju i da iz MUP-a nije dobijao nikakva upozorenja da je njegov pratilac na bilo koji način povezan sa ljudima iz sveta kriminala. On demantuje da je na bilo koji način uticao na policiju posle hapšenja svog telohranitelja:

- Ja sam po službenoj dužnosti dobio pratioca iz Uprave MUP-a za pratnju ličnosti. I nije on bio nikakav šef, već je moj jedini pratilac i njega sam koristio samo kada sam putovao van Beograda. Međutim, neki mediji su čitav slučaj zloupotrebili. Na osnovu neproverenog izvora iz MUP-a, objavljena je informacija u pet različitih medija, ali nijedan od tih medija nije objavio demanti MUP-a nakon toga. Tražio sam i od ministra Jočića da objavi ime policajca i da se stvari sprovedu po zakonu. Samo sam želeo da se informišem o čitavom slučaju i da mi dodele drugog pratioca, i ništa drugo.