Arhiva

Studenti i ptičji grip

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Rečenica glasi: “Već je reagovalo Udruženje studenata Univerziteta Istočno Sarajevo u RS, neki mediji u Crnoj Gori, Srbiji...” Kao predstavnik Saveza studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu odgovorno tvrdim da nije istina da je bilo ko iz naše organizacije reagovao na bilo koji način (pismeno, usmenom izjavom itd.) povodom pomenutog slučaja, niti postoji ijedan dokument Izvršnog odbora ili Skupštine Saveza iz kog se tako nešto može protumačiti.

Ukoliko je neko i dao takvu izjavu, ta osoba ni na koji način ne može da se smatra predstavnikom naše organizacije niti ima ikakvo pravo da u naše ime daje bilo kakve izjave, što može dovesti i do pravnih posljedica. Savez studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu nikad se nije bavio ovim slučajem.

Takođe, da vas podsjetimo, izjavu povodom slučaja Novaka Kilibarde dala je Unija studenata Univerziteta u Sarajevu (USUS), koja pripada ne samo drugom univerzitetu, već se nalazi i u drugom gradu i entitetu BiH u odnosu na naš univerzitet. USUS kao organizacija nema nikakvih pravno obavezujućih sporazuma, ugovora itd. sa našom organizacijom niti postoji ikakav zajednički nastup naše dvije organizacije, tako da njihova izjava nema ama baš nikakve veze sa nama.

Jovan Bunjevački,

generalni sekretar Saveza studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu