Arhiva

Srpsko gostoprimstvo

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Nagrada za doprinos u promovisanju i razvoju turizma i gastronomije, koju Evropska federacija turističke štampe dodeljuje već 24 godine, po prvi se put našla u rukama vlasnika restorana iz Srbije. Prošlog je meseca na skupu u Krakovu, prestižna nagrada „Zaslužni za turizam i gostoprimstvo” uručena Beogradskom restoranu „Maksimilijan” čiji vlasnik Milijan Vasić za NIN kaže:

„Predsednik Evropske federacije turističke štampe, Antonio Konte, posetio je Beograd i između ostalog bio gost u našem restoranu. Na njegov lični predlog, Međunarodna komisija za dodelu plaketa, donela je odluku da nam dodeli ovo značajno priznanje.”

Nacionalni restoran „Maksimilijan” otvoren je pre godinu i po i od tada, osim što podmiruje gurmanske potrebe, on nudi i „hranu za dušu”. S obzirom da u sklopu restorana postoji i galerija slika, posetioci sebi mogu priuštiti uživanje u delima LJube Popovića, Vladimira Veličkovića, Dade Đurića, Miloša Šobajića.

„Nastojimo da povratimo tradiciju porodice, zato vikendom organizujemo porodične ručkove, po veoma povoljnim cenama, a deca mlađa od osam godina gostuju gratis. Vodimo računa da sve namirnice u našem restoranu budu zdravog porekla”, kaže Milijan Vasić.