Arhiva

Uspeh FMP-a

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Košarkaši FMP-a iz Železnika osvojili su prvo mesto na finalnom turniru Jadranske lige, održanom prošlog vikenda u Sarajevu. Prvi čovek u organizaciji kluba i nekadašnji reprezentativac, Ratko Radovanović, prezadovoljan je uspehom svoje mlade ekipe, koja je po drugi put u istoriji najbolja među ekipama iz bivše Jugoslavije.

„Odigrali smo jako uzbudljive utakmice, prave ’tvrduše’, osim možda one sa Zvezdom, kada smo brzo došli do velike prednosti. Sve ekipe su se spremale i očekivale da budu pobednici, dok smo mi svoju šansu čekali iz prikrajka. Trener Vukojičić i momci su odradili odličan posao, svaka im čast!”

Organizacija turnira bila je na visokom nivou, a igrači FMP-a su naišli i na vrlo dobar prijem kod sarajevske publike.

„Sve je odlično funkcionisalo. Publika je bila na našoj strani, što ima veze s tim što sam ja svojevremeno igrao za Bosnu, ali i sa marketingom koji smo odradili,” kaže Radovanović.

Drugu godinu zaredom po četiri srpska kluba ulaze u polufinale Jadranske lige, što može značiti dominaciju naše košarke, ali i nezainteresovanost ekipa iz drugih zemalja. Da li srpski klubovi imaju takmičarski interes u ovoj ligi?

“Preko kog drugog takmičenja, naši klubovi mogu da dođu do ULEB kupa? Mi smo zainteresovani za Jadransku. Želim da mi decu vide u Evropi, a ne samo po selima.”