Arhiva

Ambasadori u Novom Sadu

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Ambasadori u Novom Sadu

Aleksandar Radonjić, odbornik stranke G 17 plus u Skupštini Grada Novog Sada je reagovao nizom netačnosti, improvizacija i besmislenih konstatacija, povodom intervjua gradonačelnika Maje Gojković u vašem listu br. 2886 pod naslovom “Zapad će prihvatiti radikale”. Iako nisam direktno prozvan, osetio sam potrebu da ukažem na zablude portparola ogranka G 17 plus u Novom Sadu. Pri tom ne želim da ulazim u konstatacije o platama direktora, savetnika, ili o saobraćajnom haosu u gradu. Zadržaću se isključivo na prvoj konstataciji, koja se odnosi na boravke ambasadora i susrete gradonačelnika sa predstavnicima stranih zemalja.

Ambasadori stranih zemalja, pored ambasadora Kube i Iraka, spomenutih od strane Radonjića, se sastaju sa gradonačelnikom Majom Gojković. Ovih dana je bio u poseti i ambasador Ruske federacije, Aleksandar A. Aleksejev. Prisustvovao je potpisivanju povelje o bratimljenju Novog Sada i Nižnjeg Novgoroda. Obavio je niz korisnih razgovora sa predstavnicima našeg grada, u cilju bržeg i boljeg razvoja ekonomske, kulturne i druge saradnje.

NJegova ekselencija ambasador Aleksejev je bio u poseti predsedniku Skupštine grada Novog Sada, odnosno mojoj malenkosti, koji sam takođe u Radikalnoj stranci, 16. februara ove godine. Sem nekoliko televizijskih stanica, naši mediji, uključujući i lokalne, su se kao po dogovoru ogradili od ovog značajnog događaja u Novom Sadu.

Pre kratkog vremena vodio sam ugodan i prijatan razgovor sa američkim ambasadorom Majklom Poltom, povodom otvaranja Sajma knjiga na SPENS-u, odnosno u JP SPC Vojvodina. Mediji ni tada nisu našli za shodno da zabeleže ovaj događaj.

Zoran Vučević,
predsednik Skupštine grada Novog Sada