Arhiva

Logo za udžbenik

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Logo za udžbenik

Nakon pobede na konkursu za najbolji logo posvećen obeležavanju 70 godina NIN-a, nagrađeni rad Jelene Drobac, studenta četvrte godine grafičkog dizajna na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, uvršćen je u udžbenik grafičkog dizajna “The lifes of logos” koji izdaje američki “Honj” magazin.

“Ovo je bio moj prvi veliki realizovani projekat. Posebno mi je drago što se to desilo na trećoj godini fakulteta kada se tek počinje sa praktičnim radom i drago mi je što je u pitanju NIN koji neguje likovnost i karikaturu”, kaže Jelena.

“Pobeda na izboru za najbolji logo koji je NIN objavljivao u svakom broju tokom prošle godine bila je ulaznica u svet grafičkog dizajna na velika vrata. Od tada sam dobila nekoliko značajnih nagrada i imala i svoju prvu samostalnu izložbu. O tome koliko jednom studentu znači kada njegov rad uvrste u američki udžbenik za grafički dizajn, ne postoje reči”, kaže Jelena Drobac koja je pored ovog priznanja, dobila i drugu nagradu na međunarodnom konkursu “Identitdž” za najbolji zaštitni znak u 2005. godini.