Arhiva

Citat i kontekst

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
Citat i kontekst

Iskazujem svoj protest zbog neprofesionalnog odnosa nekog od vaših urednika prilikom objavljivanja intervjua sa mnom. Navodeći razlog zbog kojeg sam počeo da se bavim politikom, izneo sam činjenicu da moramo da omogućimo svakome ko želi da radi da može u Srbiji i da zaradi i da je upravo to moja ideja bavljenja politikom. Naveo sam primer sopstvenog deteta i mogućih problema koje ono u opštoj nemaštini i odvratnoj kampanji koju radikali protiv mene sprovode, može jednoga dana imati. Ta jedna rečenica ima jasan smisao samo ako je data u okviru celog teksta koji predstavlja dokaz da ću se ja svom snagom boriti da se stvari u ovoj zemlji menjaju. Vaš urednik ju je odvojio od ostatka misli i stavio ispod fotografije i ona se tumači kao da ja očekujem da će moje dete, jer mu otac ima prihode iznad proseka, sigurno imati probleme sa decom nekoga ko zarađuje manje! Da verujem da je to slika sadašnjosti i budućnosti Srbije, sasvim sigurno ne bih svoje dete upisom u državnu školu izlagao takvoj opasnosti.

Da je moj protest opravdan, pokazuju i izjave dana u “Glasu javnosti” i “Kuriru” gde su ove novine prepisale rečenicu koju je NIN stavio ispod fotografije.

Ne želim da verujem da je nečija svesna namera bila da izazove ovakva tumačenja i reakcije, ali morao sam da vam se obratim na ovaj način, jer smatram da svojom otvorenošću prema NIN-u iskazanom i kroz ovaj intervju, ovakav odnos nisam zaslužio.

Dragan Đilas,

predsednik Gradskog odbora DS Beograd