Arhiva

Selektor ili snajperista

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Na svetskom prvenstvu u streljaštvu, nedavno održanom u Zagrebu, učestvovala je i naša reprezentacija, što je delu hrvatskih medija poslužilo kao povod da se prisete domovinskog rata i “srpskih zločinaca”. Na meti se, neočekivano, našao trener našeg tima u gađanju pokretnih meta Nebojša Đapo. Đapo je nekada živeo u Hrvatskoj, što je bilo je dovoljno da ga povežu sa brojnim žrtvama u okolini Borova i Vukovara, palim od snajpera. Pojavile su se, čak, i informacije da je naš trener zbog navodnih zločina nekoliko puta bio i saslušavan u policiji.

Đapo za NIN kaže: „Ništa se zapravo u Zagrebu nije desilo. Bili smo tamo na Svetskom prvenstvu i neko se setio da ja postojim, izvesni Jako Blažević koji me zna iz školskih dana. Možda sam bio malo nestašan, malo ga ’doćerivao u red’, pa je on pomislio da je sad na domaćem terenu, te da može da mi vrati.”

Hrvatski mediji su preneli da je trener srpskih strelaca priveden u MUP, odakle je posle provere pušten.

„Ja lično nisam doživeo nikakve neprijatnosti. Nije istina da sam privođen u njihov MUP. Bio sam tamo u ulozi selektora SCG i bili su vrlo korektni i na ulazu i na izlazu iz zemlje.”