Arhiva

Međunarodno (ne)pravo

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

„Svi se slažu da je Hezbolah počinio zločin i da Izrael ima pravo na samoodbranu što, uostalom, piše i u Povelji UN.”

Nisam stručnjak za međunarodno pravo, a da jesam pocepao bih diplomu i zamonašio se ne bi li na taj način ikako spraoljagu beskrajne laži koja se valja ovim propalim svetom.

I u toj Povelji baš piše da Izrael ima pravo da se brani, a da Srbija to pravo nema? Piše ili ne piše? Je li pravo ili nije? Je li na delu sila pravaili pravo sile?

Srbija je razorena zemlja,a njeno bivše vojno i političko vođstvo je što pod zemljom, što po zatvorima, što u bekstvu. Da je Milošević uradio delić onoga što radi Olmert Srbija bi nestala u nuklearnom ognju. Da je Milošević bombardovao Tiranu i ubijao nevinu decu i posmatrače UN po Albaniji, potovarili bi nas sve na jedan veliki brod i potopili u Pacifiku, baš onako kako je predlagao u Times-u engleski novinar daleke 1914.

Mrtva Povelja UN i kosovsko-bliskoistočni rekvijem za međunarodno pravo ukazuju na definitivni slom sistema koji je kako-tako funkcionisao i davao lažnu nadu da se svet može spasiti. Laž i licemerje koji se prodaju pod firmom prava, demokratijei nade, cere se u lice sveta nemoćnogda se odupre i spase, rugaju nam sei dernjaju da nemamo izlaza, da će se sve završiti daleko pre nego se oteli famozna crvena junica i spase se samo odabranih 140.000.Ako je za utehu, a jeste, i obesnici će nestati sa nama.

Dragan Vidaković,

Prilike