Arhiva

MTV globus u Beogradu

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00
MTV globus u Beogradu

Aleksandra Kovač postala je prva Srpkinja kojoj je dodeljena jedna MTV nagrada. Prošle nedelje na dodeli nagrada “MTV Europe” u Kopenhagenu, ona je proglašena za najboljeg izvođača na prostoru koji pokriva MTV Adria, što uglavnom čine zemlje bivše SFRJ.

Aleksandra je ovu prestižnu nagradu posvetila Beogradu i Srbiji, a za NIN prenosi svoje utiske:

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam uopšte bila nominovana za ovako prestižnu muzičku nagradu. Moram da zahvalim svim ljudima koji su me podržavali i glasali za mene, kako iz regiona, tako i širom sveta. Bez njih ne bih imala to zadovoljstvo da donesem MTV globus kući, u Beograd!

Ovo nije samo moja lična pobeda, ovo je pobeda srpske popularne kulture, ali najviše je pobeda svih kreativnih i talentovanih ljudi koji su učestvovali u izradi mog albuma, spotova...

Nadam se da sam učinila nešto dobro za svoju zemlju. Sad je samo pitanje kad će moja zemlja da učini nešto za mene i ljude kao što sam ja, koji se već godinama trude da vrate kvalitet u srpsku kulturu!

Ovo može da bude dobar primer svim mladim ljudima u našoj zemlji, da se ozbiljnim radom, trudom i verom u ono što radite, može stići do cilja! Zato je moja poruka mladom svetu: hrabro napred, pratite svoju putanju. Sve je moguće!