Arhiva

Ko je draži sused?

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Hrvatska fudbalska reprezentacija bi rado odigrala utakmicu protiv novoformirane reprezentacije Crne Gore, ali za sada od toga nema ništa. Kako za NIN objašnjava predsednik fudbalskog Saveza Crne Gore Dejan Savićević, razlog je pre svega zbog nepoklapanja termina.

“Hrvatska je imala problema sa jednom prijateljskom utakmicom u martu za koju im je protivnik otkazao odigravanje. Čelnici njihovog saveza su, između ostalih, videli Crnu Goru kao ekipu s kojom bi mogli da odigraju taj meč, 28. marta. Mi smo, međutim, već zakazali prijateljsku utakmicu protiv Mađarske za 24. mart i pošto je to prva utakmica nove ekipe, ne bi nam odgovaralo da igramo još jednu utakmicu. I nadalje, kad budu dupli termini, igraćemo samo jedan prijateljski meč”, kaže Dejo Savićević.

Ekipa Crne Gore je još u formiranju, ali već se zna da će igru uglavnom voditi igrači koji su prethodnih godina nastupali za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Svi oni i dalje najlepšim rečima govore o Srbiji. Zbog čega, onda, nije održana prijateljska utakmica između reprezentacija dve nove države?

“Mislim da je još rano, pre svega zato što neki ljudi u Crnoj Gori nisu preboleli poslednje događaje. Ne treba podgrevati situaciju. Pa, ja prvi od svih zemalja u okruženju najviše