Društvo

Episkop raško-prizrenski Teodosije pozvao Srbe da ne napuštaju KiM: I naša deca imaju pravo na ovu zemlju i ove svetinje

FoNet | 31. mart 2024 | 14:49
Episkop raško-prizrenski Teodosije pozvao Srbe da ne napuštaju KiM: I naša deca imaju pravo na ovu zemlju i ove svetinje
TANJUG / VLADIMIR ŠPORČIĆ (STF)

Episkop raško-prizrenski Teodosije pozvao je danas Srbe sa Kosova i Metohije da ne napuštaju svoje domove i svetinje, dodajući da su uz narod njegovo sveštenstvo i monaštvo, saopštila je Eparhija-raško prizrenska.

"Tu su vaši bližnji koji ni po kakvu cenu neće da napuste ove svete prostore. Znači niste sami, a svi smo mi sa Gospodom, koji nas nikad neće napustiti ako mi njega ne napustimo, koji od nas nikad neće okrenuti glavu ako mi ne okrenemo glavu od Gospoda i krenemo suprotnim putem, poručio je vladika Teodosije.

Vladika je, u drugu nedelju Časnoga posta, služio liturgiju u Babinom Mostu kod Obilića i vernicima poručio da treba da se sete Gospoda kada su u opasnosti, u neprilici, nevolji, bolesti, nemaštini.

"Ako imamo mir Božji u sebi i veru, onda ništa nam spolja ne može nauditi, nikakav strah nas ne može smutiti i onda nećemo praviti greške, onako kako ih često pravimo u ovom životu. A imati mir Božji, znači da imamo, braćo i sestre, ljubavi prema Bogu, prema Crkvi, prema ovoj svetoj zemlji kojom hodimo", rekao je vladika.

Preostalim Srbima u opštini Obilić i šire na Kosovu i Metohiji poručio je da su kao narod Božji i narod pravoslavni primili veru, krsno ime, svetinje, zemlju i sve to u nasledstvo, navodi se u objavi na sajtu Eparhije.

"Na nama je da to sačuvamo i da životom svojim osveštamo i na nama je da sve to predamo ovoj deci. I ona imaju pravo i na ovu zemlju i na ovu lepotu i na ove svetinje, kao što smo i mi imali pravo. Onda nećemo pogrešiti i imaćemo spokojstvo i mir Božji u duši", zaključio je vladika Teodosije.