Društvo

NDNV: SNS saopštenjem potvrdio da stoji iza kampanje linča na Dinka Gruhonjića

Beta | 7. maj 2024 | 15:42
NDNV: SNS saopštenjem potvrdio da stoji iza kampanje linča na Dinka Gruhonjića
PROMO / Medija centar Beograd / Ustupljena fotografija

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) optužilo je Srpsku naprednu stanku (SNS) da stoji iza kampanje linča na programskog direkora tog udruženja, univerzitetskog profesora Dinka Gruhonjića i ocenilo da je SNS to potvrdio svojim današnjim saopštenjem za javnost u kojem je Gruhonjića šovinistički izvređao.

Novosadski odbor SNS-a objavio saopštenje u kojem Gruhonjića naziva "Sabahudinom", "ustašom" i "srbofobom prvog reda", "srbomrscem", "splačinom".

"Ako je iko i sumnjao da iza kampanje linča, stotina pretnji smrću i hiljada šovinističkih uvreda koje su izrečene na račun programskog direktora NDNV-a i univerzitetskog profesora Dinka Gruhonjića, kojem je ugrožena elementarna fizička bezbednost, kao i njegovoj porodici, stoji Srpska napredna stranka, današnje saopštenje te partije je to potvrdilo", naveo je NDNV u saopštenju za javnost.

SNS je u saopštenju za javnost Gruhonjića proglasio kandidatom za gradonačelnka udružene opozicije na lokalnim izborima u Novom Sadu, što je NDNV demantovao.

"Nećemo se obazirati ovde nego na sudu na kvalifikacije koje su izrečene na račun našeg kolege. Dinko Gruhonjić, kao i svi iz NDNV-a, ostajemo novinari i ne planiramo da postanemo političari. Ali, planiramo da nastavimo da se bavimo svojim poslom", poručili su iz NDNV-a.