Politika

Miljuš i Tepić: Premijerka i predsednik počeli medijsku hajku na Đilasa

FoNet | 15. februar 2024 | 11:04
Miljuš i Tepić: Premijerka i predsednik počeli medijsku hajku na Đilasa
TANJUG / Marko Đoković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanik i član te stranke Branko Miljuš izjavili je da su premijerka i predsednik Srbije Ana Brnabić i Aleksandar Vučić počeli medijsku hajku na predsednika SSP Dragana Đilasa, a Miljuš je dodao i da je slična kampanja vođena i protiv političara sa Kosova i Metohije Olivera Ivanovića koji je ubijen.

"'Đilasovi vazali preklinju NATO zemlje da unište Srbiju', 'Đilasovci i Šiptari opasnost po naš narod', 'Đilasovci i Kurti udruženim snagama udaraju na Srbiju' samo su neki od naslova koji predstavljaju nastavak bezumne kampanje kojom se priziva linč Dragana Đilasa", izjavio je Miljuš, saopštio je SSP.

U kampanji učestvuju nekadašnja poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta, "nekadašnji vođa paravojne formacije i dežurni gost u Marićevim emisijama" Dragoslav Bokan i urednik Informera Dragan Vučićević, navedeno je saopštenju.

Tepić je takođe komentarisala naslove Informera i rekla da oni orkestriraju nezapamćenu medijsku hajku na lidera SSP Dragana Đilasa i ocenila da je u pitanju direktno ugrožavanje bezbednosti Đilasa.

„Ovo je direktno ugrožavanje bezbednosti Dragana Đilasa! Informer, koji uređuje Vučić, a ne Vučićević, orkestrira nezapamćenu medijsku hajku na Dragana (Đilasa). Ljudi koji glasaju za Vučića veruju u ove natpise. Mali je korak od verbalne hajke do uzimanja ‘rešavanja problema’ u svoje ruke“, napisala je Tepić na društvenoj mreži X na kojoj je objavila i sporne natpise iz Informera.

Miljuš je dodao da taj "hor" koristi iste izraze i da je to dokaz da oni dolaze sa istog mesta - Andrićevog venca.

"Odgovornost za sve što se može dogoditi Draganu Đilasu ili neistomišljeniku vlasti i političkom protivniku isključivo je na Aleksandru Vučiću koji je inicijator, inspirator i organizator ove kampanje", rekao je Miljuš.

Prema rečima Miljuša, kampanjom se odgovara na dokaze o izbornoj krađi koje su Đilas i njegovi saborci predočili javnosti i za koje danas zna cela Evropa.