Politika

Jankulović: Da li Pokrajinska vlada finansira birače iz Republike Srpske

Beta | 30. april 2024 | 14:55
Jankulović: Da li Pokrajinska vlada finansira birače iz Republike Srpske
PROFIMEDIA / Samır Jordamovıc / AFP

Pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Bojan Jankulović kritikovao je danas odluku Pokrajinske vlade da pokloni 50 miliona dinara opštinama Lopare i Milići u Republici Srpskoj, kako je rekao, "dok Vojvođani nemaju pijaću vodu".

"Da li je ovo nenamensko trošenje novca plaćanje organizovanog dovoženja glasača iz Republike Srpske na predstojećim lokalnim izborima u Vojvodini ili nagrada za već dovedene glasače na decembarskim izborima", naveo je Jankulović u saopštenju.

Kako je precizirao, vojvođanska vlada dala je tim dvema opštinama osam miliona dinara za izgradnju vodovodne mreže i 42 miliona za izgradnju proizvodne hale, ocenivši da je očigledno da SNS vlast "uopšte nije zabrinuta" što građani Vojvodine, ponajviše Banata, nemaju pijaću vodu.

"Sramotno je ponašanje čelnika Vlade Vojvodine koji su do juče poklanjali zemlju i šume, a sada poklanjaju i novac građana Vojvodine koji treba da se uloži u izgradnju vodovoda dok se deca u Vojvodini kupaju vodom punom arsena", istakao je Jankulović.