Politika

Savo Manojlović upao u Opštinu Novi Beograd jer im opština ne da overivače, reagovala i policija

NIN | 7. maj 2024 | 13:57
Savo Manojlović upao u Opštinu Novi Beograd jer im opština ne da overivače, reagovala i policija
DRUŠTVENE MREŽE / Kreni-promeni

Savo Manojlović, kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta “Kreni-promeni”, ušao je u zgradu opštine Novi Beograd, jer opština, kaže Manojlović, ne da overivače za sakupljanje potpisa za izbornu listu. 

Na snimcima objavljenim na društvenoj mreži Iks se vidi da je Manojlović otišao do zgrade Opštine Novi Beograd, zahtevajući da se taj problem reši. Nakon što je zatražio da razgovara sa predsednikom opštine i poručio da neće napustiti zgradu dok se problem overivača ne reši, reagovalo je obezbeđenje koje je pokušalo da ga izbaci iz zgrade, a kada im to nije uspelo, pozvali su policiju.

 

"Savo Manojlović traži da vidi predsednika opštine Novi Beograd. On ne želi da izađe. Zaposleni ne dozvoljavaju da se uđe kod predsednika opštine Novi Beograd. Stigla je policija", naveo je na društvenoj mreži Iks pokret "Kreni-promeni". 

Manojlović je i pripadnicima obezbeđenja i policajcima koji su izašli na lice mesta, objasnio da su opštinski overivači bili na raspolaganju kada je pokret "Kreni-promeni" prikupljao potpise za narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora, a da ih sada opština ne da.

“Do sada, kada smo skupljali potpise za narodnu incijativu na ulici, davali su nam overivače. Sada nam ne daju. Mi imamo kratak rok. Do 12. treba da sakupimo potpise. Opština Novi Beograd i opština Voždovac nam ne daju overitelje, a po zakonu nemaju prava da to rade. Taj problem mora da se reši”, rekao je Manojlović.

"Nismo bojkotovali problem"

Istakao je da "Kreni-promeni" ima još samo pet dana da prikupi poptise za lokalne izbore i da je opština, po zakonu, dužna da obezbedi overivače i da zahteva da se taj problem hitno reši. 

Ubrzo nakon, Manojlović se oglasio na društvenoj mreži Iks i naveo da problem postoji i sa opštinom Voždovac.

“Imali smo opstrukcije. Imamo probleme sa opštinama Novi Beograd i Voždovac. Ali nismo bojkotovali problem. Sa opštinom Novi Beograd smo rešili problem i dobili smo četiri overivača. Sutra ćemo rešiti problem i na Voždovcu”, naveo je on. 

 

 

Istakao da je pokretu "Kreni-promeni", važno da uprkos svim opstrukcijama, sakupi potpise za Beograd, Novi Sad i Niš.

Pokret "Kreni-promeni" samostalno izlazi na izbore u Beogradu, a kandidat za gradonačelnika je Savo Manojlović.