Politika

Vučević: Glasanje Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici nije prijateljski gest prijateljske države

Fonet | 11. maj 2024 | 13:08
Vučević: Glasanje Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici nije prijateljski gest prijateljske države
TANJUG / VLADIMIR SPORCIC (STF)

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da odluka crnogorskog premijera Milojka Spajića da Crna Gora glasa za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija "nije prijateljski gest prijateljske države".

"Crna Gora je naša najbliža država, istorijski, kulturno, nacionalno, narodno… Oni samostalno procenjuju svoje političke interese, ali treba da budu svesni da ovim potezom ne čine ništa dobro u odnosima naše dve zemlje", naveo je Vučević na Instagram profilu.

Vučević je, gostujući na TV Pink, rekao i da nije na Srbiji da govori Crnoj Gori kako da radi.

"Nije na nama i nemamo pravo da im govorimo kako da rade, oni procenjuju svoje političke interese, ali moraju da budu svesni da ovim potezom i najavom ne čine ništa dobro za odnose dve zemlje“, rekao je Vučević.

Vučević je dodao da svi građani Srbije moraju da razumeju "šta se krije iza ovoga“, i da je o tome govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Sledeće će biti tužba protiv Srbije da smo mi počinili genocid, pokušaće da obnove sudske postupke pred međunarodnim sudovima i da traže ratnu odštetu od nas, jer smo mi, po njima, počinili genocid, mi sada imamo međunarodno priznato u UN da smo počinili genocid u Srebrenici", naveo je Vučević.