Svet

Tamna strana lepote: Dve misice zaredom vratile su svoje krune uz jaku poruku

Si-En-En | 9. maj 2024 | 13:24
Tamna strana lepote: Dve misice zaredom vratile su svoje krune uz jaku poruku
PROFIMEDIA / Chelsea Lauren for Miss USA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nositeljka titule „Tinejdžerska Mis SAD“ saopštila je da se povlači sa takmičenja i vraća titulu, svega nekoliko dana nakon što se druga misica SAD odrekla svoje krune. Kako je tinejdžerska misica rekla na svom Instagram profilu, njene „vrednosti nisu više u skladu sa vrednostima organizacije“ takmičenja za najlepšu devojku u Sjedinjenim Državama, prenosi Si-En-En.

„Nakon više meseci razmišljanja o ovome, donela sam odluku da se povučem sa titule Tinejdžerske mis SAD. Radujem se ostatku godine jer ću završiti 11. razred kao deo Nacionalnog počasnog društva i započeti proces prijave za fakultet, znajući da je moju akademsku karijeru definisao moj i samo moj naporan rad“, rekla je Srivastava, koja je pobedila na ovom izboru lepote još u septembru prošle godine.

Iz organizacije takmičenja za „Mis SAD“ saopšteno je da će uskoro biti imenovana nova nositeljka titule, kao i da poštuju Srivastavinu odluku.

Pre njene odluke, Noelija Voit, nositeljka titule „Mis SAD“ vratila je svoju titulu, objasnivši kako joj je narušeno mentalno zdravlje. Kada je preuzela titulu u novembru 2023. godine, Voit je, inače poreklom iz Venecuele, rekla da će pomoću svoje titule raditi na povezivanju sa različitim etničkim grupama širom SAD.

„Duboko u sebi znam da je ovo samo početak novog poglavlja za mene, i nadam se da ću nastaviti da inspirišem druge da ostanu svoji, i da daju prioritet svom mentalnom zdravlju, a nastaviću i da se zalažem za sebe i druge koristeći svoj glas, i da se nikada ne plašim onoga što budućnost nosi, čak i ako se ona čini neizvesnom. Nikada nemojte ugrožavati svoje fizičko i mentalno zdravlje, ono je vaše bogatstvo“, rekla je Voit na svom Instagram profilu.

Njena objava na Instagramu izazvala je spekulacije javnosti da Voit šalje skrivenu poruku, pri čemu prvo slovo od prvih 11 rečenica njene izjave glasi: "Ućutkali su me".

Dve misice nisu jedine koje su se u skorije vreme povukle sa takmičenja. Još jedna žena, ali ovoga puta van scene, podnela je ostavku. U pitanju je Klaudija Mišel, koja je do tada bila zadužena za društvene mreže organizacije. Ipak, ona je, po pitanju problema u organizaciji, rekla na Instagramu da negira „toksičnost na radnom mestu i maltretiranje bilo koje vrste“.