Arhiva

Prodaja i pretnje

NIN | 20. septembar 2023 | 01:00

Šef odborničkog kluba Demokratske stranke SO Kikinda Miroslav Panić tvrdi da mu je Dmitar Šegrt, funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP) i direktor fabrike „Toza Marković”, u lokalnoj kafani tokom vikenda pretio smrću. Novine su prenele izjave očevidaca da je Šegrt poručio Paniću da “kada se sve završi” u vezi sa prodajom fabrike

“Toza Marković”, jednog od njih dvojice više neće biti.

Panić smatra da ga Šegrt optužuje za posredovanje u ponudi hrvatske firme „Nekse grupe” da otkupi akcije „Toze Markovića”, iako, kako kaže za NIN, on sa tim nema nikakve veze.

„Pre dve nedelje je izašao tekst koji su proturili radikali, s kojima je Šegrt u koaliciji, u kome se kaže da sam posredovao u prodaji akcija za “Nekse”. To nije istina. Mada, razumem da je Šegrt u panici, jer je godinama direktor fabrike i ne bi želeo da je prepusti nekome drugom”, kaže Panić. „Nas dvojica nikada nismo bili u lošim odnosima. Ali, prijavio sam slučaj policiji, jer ga poznajem i znam da je on na to spreman. Ne volim sudove, ali pretpostavljam da će državni organi po dužnosti učiniti nešto.”

Iako je optužio novinare da krše principe profesionalnosti i etike pišući o pretnji, a da se njemu nisu obratili, Šegrt nije želeo da odgovori na pitanja NIN-a. Poslao nam je samo saopštenje u kom demantuje optužbe na svoj račun i u kom se još kaže:

„Očigledno je reč o gnusnoj laži, iskonstruisanom i unapred režiranom incidentu, koji je deo prljavog scenarija da hrvatska firma „Nekse grupa” preuzme „Tozu Marković”. Već danima lokalna televizija VK po gradu prati rukovodioce TM i presreće akcionare lojalne kompaniji, pokušavajući tako da izazovu incident. Očito je i ovde isti slučaj, jer su kamere bile tu i spremne za snimanje. Neverovatno je da jedan izmišljen slučaj dobije ničim opravdan publicitet. Prinuđen sam da se obratim sudu i pokušam da zaštitim svoja građanska prava.”