Biznis klub Lideri

MAXBET Savo Bakmaz, izvršni direktor kompanije: Stalno podižemo lestvicu na viši nivo

A.E. | 28. decembar 2023 | 09:29
MAXBET Savo Bakmaz, izvršni direktor kompanije: Stalno podižemo lestvicu na viši nivo
PROMO / MaxBet

U svetu dinamičnog poslovanja industrije igara na sreću, kompanija MaxBet je u septembru promovisala novo lice na poziciji izvršnog direktora. Odmah nakon preuzimanja te uloge, Savo Bakmaz najavio je da će MaxBet, koji zapošljava više od 3.000 ljudi, od naredne godine zakoračiti u novu eru poslovanja.

Šta je to što možemo da očekujemo od vas u narednom periodu?

Naša vizija je da postanemo najbolji na Balkanu i u skladu sa tim fokusiramo se na inovacije. Čekaju nas velike i značajne promene u 2024. godini i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Sve što radimo, podiže našu igru i poslovanje na viši nivo i doprineće novim uspesima i revolucionarnom razvoju kompanije, kao i pružanju još kvalitenijeg korisničkog iskustva našim igračima.  

Kako je izgledao vaš put u kompaniji?

Karijeru u MaxBet-u sam započeo 2016. kao direktor kontrolinga. Prelazim zatim u SKS365, gde naredne tri godine obavljam funkciju generalnog direktora. Sa tim iskustvom, vraćam se u MaxBet i nastavljam da razvijam karijeru kroz pozicije finansijskog direktora, zatim generalnog direktora, a sve je to rezultiralo ovom novom funkcijom izvršnog direktora kompanije MaxBet. Moja stručnost u investicijskom bankarstvu, finansijama i u industriji igara na sreću, kao i moja sposobnost uspešnog vođenja velikih timova, doveli su me tu gde jesam i budite sigurni u to kad kažem da je MaxBet u sigurnim rukama. 

Kako uspevate da uskladite privatan i poslovni život? 

Volim da se šalim, pa imam običaj da kažem kako od 8.00 do 16:00 sati radim zato što moram, a od 16.00 pa nadalje, radim zato što volim. Iako to ispričam kao šalu, znate i sami da u svakoj šali uvek ima po malo šale. Svakako verujem da je održavanje ravnoteže između posla i života ključno za to da budemo zadovoljni i srećni. Zato svaki svoj slobodan trenutak provodim sa porodicom, a osim toga uživam u gledanju sporta i volim da vozim motor kad god mi se za to ukaže prilika. 

Šta će za vas, kao izvršnog direktora biti najveći izazov na toj poziciji?

MaxBet je jedna od vodećih omnichannel kompanija za klađenje i igre na sreću u Srbiji, a poslujemo i na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije. Izazov je u tome da nastavimo da rastemo kao poslodavac na svim ovim tržištima i da ujedno, zahvaljujući novim tehnologijama i inovacijama koje uvodimo povećamo broj aktivnih korisnika na mesečnom nivou. 

Imamo kvalitetne ljude u kompaniji i tim koji je spreman da sve ovo uspešno sprovede u delo i velika mi je čast i zadovoljstvo da dovedem MaxBet do sledećeg planiranog nivoa poslovanja. Međutim, izazov je u tome što mi stalno podižemo lestvicu, jer uvek vidimo da možemo i bolje i više – tako da – baš kao što naš slogan kaže – Život je igra – a mi u MaxBetu znamo da smo eksperti za ovu igru.    

Na koji način vidite vaš lični razvoj u kompaniji?

Moj lični razvoj će svakako biti usko povezan sa razvojem kompanije. Kao i svaki vizionar, želim da budem vođa koji će osnažiti našu poziciju lidera u industriji, a zaposlenima omogućiti da lično i profesionalno rastu zajedno sa kompanijom. Ovo je uzbudljiva i dinamična industrija i srećan sam što imam priliku da na ovoj poziciji pružim i pokažem sve što znam, i želja mi je da isto to raspoloženje i ambicije podstaknem i negujem kod svojih zaposlenih.