Biznis klub Nove tehnologije

BLIC UROŠEVIĆ Prva digitalna fotografska radnja u Srbiji: Poklonite uspomenu

Promo | 16. novembar 2023 | 14:35
BLIC UROŠEVIĆ Prva digitalna fotografska radnja u Srbiji: Poklonite uspomenu
PROMO / Ivana Stefanović

Blic Urošević, prva digitalna fotografska radnja u Srbiji, uspela je sačuvati tradiciju i prilagoditi se digitalnom dobu. Ova priča o uspehu otkriva ključne prepreke u industriji i kako su inovacije pomogle očuvanju zanata.

Digitalna revolucija u fotografskom poslu - Industrija je prethodnih dve decenije pretrpela niz udaraca. Digitalni fotoaparati, društvene mreže poput Facebook-a i Instagrama, te gubitak potrebe za fotografijama za lične dokumente, izazvali su značajan pad u tradicionalnoj fotografskoj industriji.

Blic Urošević je uspeo preživeti transformaciju digitalnog doba digitalizacijom foto radnje. Razvoj aplikacije omogućava ljudima širom zemlje da naruče personalizovane proizvode, čuvajući tako svoje uspomene. Digitalna fotografska radnja, koja čuva uspomene celoj naciji uspela je u nameri da sačuva ovaj divan zanat od zaborava i napravi svoju aplikaciju, što nije bilo ni malo lako.

Posle nekoliko neuspelih pokušaja i neželjenih situacija došli su do funkcionalne platforme u februaru 2022. godine. Ono što ih sada izdvaja od drugih, pored toga što su omogućili svima da izrade svoje fotografije jeste i prilika da mogu da naprave neki od sjajnih personalizovanih poklona dragoj osobi putem aplikacije.

Personalizovani pokloni - Blic Urošević nije samo mesto za izradu fotografija, već i platforma kreiranje personalizovanih poklona. Neki od zanimljivih poklona koji se mogu naručiti za manje od 5 minuta su foto puzle, majica sa fotografijom, foto šolja ili možda Photobook - knjiga sa vašim fotografijama.

Ova inovacija privlači pažnju korisnika i čini brend posebnim. Kroz emotivne priče korisnika, poput majke koja je naručila fotografije iz porodilišta, Blic Urošević postaje ne samo fotografska radnja već i čuvar uspomena, utičući pozitivno na živote korisnika. Entuzijazam i želja da se uspe su nadvladali razum i realne okolnosti koje su govorile da je ulaganje u fotografski posao pogrešno i automatsko osuđeno na propast.

Blic Urošević uspeo je da napravi paradoks u svemu što se dešavalo tih godina u njihovoj industriji. Iako se fotografske radnje i danas zatvaraju, njihovo verovanje u svoju viziju I  ulaganje u digitalizaciju, dovelo je do toga da je tržište prepoznalo inovaciju.

Blic Urošević danas je brend, koji ne samo da čuva uspomene, već utiče na raspoloženje i poboljšava živote hiljada korisnika, a većina njih su pripadnice lepšeg pola. Za one koji su pasionirani u čuvanju uspomena na staromodan način, predstavljaju imaju važnu ulogu. To najbolje objašnjava radoost na licima majki kada vide prve fotografije beba, dok su još u porodiištu. Takve situacije čine nas samo ponosnijim i a odnos sa korisnicima više od posla i više od izrade fotografija.

Fantastični pokloni za sve prilike - Canvas ili posteri iz Canvas Studia postaju fantastični pokloni za poslovne partnere i drage osobe. Izbor motiva i mogućnost personalizacije dodatno naglašavaju jedinstvenost poklona.

Takođe, imamo fizičku foto radnju u centru Beograda u Bulevaru Kralja Aleksandra br 20. i za ljude koji su zadržali naviku da dolaze lično u foto studio i izrade svoje uspomene. Ono što je zanimljivo jeste da imamo mogućnost kupovine vrednosnog vaučera i naručite za nekoga fotografije ili neki od proizvoda. Obziom da se bliži sezona praznika to ovo je predlog za idealan poklon.

Postoji još jedna mogućnost za ljude koji su iz Beograda, mogu naručiti online svoje fotografije a lično preuzeti kod nas u radnji i ostvariti još 10% popusta. Ta ideja je nastala u vreme korone jer su kuriske službe bile pretrpane poslom pa smo doši na tu ideju i zadržali je jer su korisnici oduševljeni.

Zamislite da dobiješ fotografije u ukrasnoj kutiji u obliku foto aparata uvezane sa mašnicom i na poklon 4 male fotke za novčanik i foto šolju sa svojim fotkama. Iako zvuči nevovatno, moguće je. Ova priča ne samo da svedoči o preživljavanju u digitalnom dobu već i o stvaranju brenda koji ima dublji uticaj na živote korisnika. Za više informacija o Canvas Studiju, posetite www.canvas.rs.

Proširenje poslovanja - Najavljujemo novi projekat, “Canvas Studio”, prvu online platforma za štampanje velikih postera i foto platna. Inovativni softver vam omogućava da vidite unapred kako izgleda fotka na zidu u vašoj sobi pre nego što je naručite.

Imaćete tačan pogled kako fotografija izgleda na vašem zidu dok se nalazite na našem sajtu. Takođe ćete imati mogućnost da izaberete neki od kvalitetnih drvenih ramova za takve zidne fotke i to u espresso, zlatnoj ili beloj boji I moći da procenite koliko veliki Canvas ili poster koji vam treba  I  kako uopšte stoji na zidu baš ta ideja koju ste imali.

Canvas il Poster može biti fantastičan poklon i za poslovne partnere i za dragu osobu, mamu, tatu, kolegu ili kome god namenite. Oborićete tu osobu sa nogu i kakva god da je ličnost ne može biti ravnodušna nakon takvog poklona. Za štampu možete izabrati neki od gotovih motiva kao što su gradovi, priroda, apstraktna priroda, citati ili neku vašu fotografiju iz galerije telefona.

Jedva čekamo da vas obavestimo da je platforma live, a o svemu ovome više možete videti na www.canvas.rs početkom decembra.