Društvo

Peti dan potrage za nestalom devojčicom: Helikopteri uključeni u pretragu, urađena rekonstrukcija kretanja

Tanjug, RTS | 30. mart 2024 | 10:04
Peti dan potrage za nestalom devojčicom: Helikopteri uključeni u pretragu, urađena rekonstrukcija kretanja
TANJUG / TANJUG VIDEO (STF)

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom Polju kod Bora, nastavljena je i petog dana, a policijske patrole su i dalje obezbeđivale dvorište iz kojeg je devojčica nestala. I dalje nema nikakvog traga u vezi sa nestalom devojčicom.

Helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) nadletali su šire područje oko kuće gde je devojčica nestala. Po navodimaRTS-a, helikopteri su uključeni u potragu za nestalom devojčicom po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Jedna od opcija u potrazi koja se razmatra je i pretraživanje Borskog jezera, objavili su nezvanično Tanjug i RTS.

Prethodnih dana pretraženo je 10 kvadratnih kilometara oko kuće ispred koje je devojčica nestala, u pretrazi učestvuje više od 500 policajaca i spasilaca i dobrovoljci, a pretražen je i kanal ispod kuće koji vodi do rudnika.

FONET / MUP Srbije
FONET / MUP Srbije

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su tunel, podzemne kanale i šahtove. Za pronađene kanale, šahte i tunele stariji meštani i penzioneri znaju, kao i oni koji su radili u Borskom rudniku, i oni služe za dopremanje vode sa Borskog jezera za potrebe rudnika.

Međutim, oni su bili zapušteni, a u njima nije pronađen nikakav trag koji bi ukazivao da je devojčica bila u tunelima..

U dvorištu kuće gde je nestala devojčica je bilo katastrofalno stanje, pa je teška mehanizacija raščišćavala krš da bi se došlo do toga da bi specijalni timovi mogli da uđu i pretraže. Oni su to i odradili, međutim nikakvog traga nema da je tu na bilo koji način boravila mala Danka Ilić.

FONET / MUP Srbije
FONET / MUP Srbije

Operativna istraga se nastavlja. Otac nestale devojčice ispitan je na poligrafu i prošao je poligrafsko testiranje, a majka devojčice ne može da bude ispitana na poligrafu jer je trudna.

Policija je juče sa majkom devojčice uradila rekonstrukciju i išla na mesto gde je devojčica nestala, da im pokaže svaki korak i detalj tog dana, saznaje reporter Tanjuga.

Policija sa majkom nestale devojčice proverava sve informacije i saznanja.

TANJUG / TANJUG VIDEO (STF)
TANJUG / TANJUG VIDEO (STF)

Juče, četvrtog dana potrage, na terenu su bila i dva specijalistička tima za spasavanje, koji su detaljno pretražili teren oko kuće gde je poslednji put viđena dvogodišnja devojčica.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45 časova, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".