Politika

Vučić iz Ruskog doma poručio da je razočaran izjavom Kamerona da je Srbija "proksi Rusije"

Beta | 10. januar 2024 | 12:07
Vučić iz Ruskog doma poručio da je razočaran izjavom Kamerona da je Srbija "proksi Rusije"
TANJUG / VLADIMIR ŠPORČIĆ (STF)

Pored navedenog, predsednik je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je i da je razočaran izjavom britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona, koji je prilikom svedočenja u Odboru za spoljne poslove britanskog parlamenta nazvao Srbiju "proksijem Rusije".

Istakao je da je Srbija nezavisna zemlja i nije proksi ni Rusije, ni Amerike, ni Britanije, ni Nemačke, niti bilo koga drugog, već se diči svojom samostalnošću.

"Tu je priča da ćemo mi da sprovodimo destabilizaciju regiona. Meni se čini da mnogi drugi na tome rade uz svesrdnu pomoć onih faktora koji nam dele lekcije. Mnogima smetate kad želite da imate svoju politiku, ona nije poslušnička i nastavićemo da vodimo samostalnu politiku i po pitanju Ruske federacije, i po pitanju drugih", rekao je Vučić, prilikom posete Ruskom domu u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se svi u svetu i u regionu "naoružavaju do zuba" i da Srbija ne sme da zaostaje u tom pogledu.

"Naoružavaju se i u regionu i naše je da ne zaostajemo. Sve što mogu da vam kažem je da mi ne zaostajemo", rekao je Vučić prilikom posete Ruskom domu u Beogradu.

On je dodao da će uskoro i javnost moći da se uveri u to.