Politika

Tepić: Vlast ponovo hoće da pokrade beogradske izbore

FoNet | 5. april 2024 | 08:22
Tepić: Vlast ponovo hoće da pokrade beogradske izbore
NIN / Milan Ilić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da vlast ponovo hoće da pokrade beogradske izbore, kao što je to uradila 17. decembra.

Tepić je, istakla da "2. juna neće biti izbori i da oni sve vreme negiraju da imamo političku krizu kakvu imamo od 17. decembra, iako je ceo svet video način na koji su izbore pokrali", navodi se u saopštenju SSP.

“Kada smo krenuli da anliziramo tačku po tačku onoga što su oni predložili kao primenu preporuka ODIHR, videli smo da ključne stvari nedostaju”, istakla je Tepić za Nova S.

Ona je rekla da je, između ostalog, potpuno ignorisano da funkcionerska kampanja ne može da postoji, da ne postoji nikakva preventiva za sve one koji vrše pritisak na birače, koji lobiraju za vladajuću stranku.

Tepić je rekla da "znamo iks primera kroz javna preduzeća kako se najviše vrši pritisak na birače".

"I pošto su sve te rubrike bile prazne u tabeli preporuka koje je nam je Ana Brnabić iznela, ostajući sve vreme pri stavu da je sve u najboljem redu, da nije tačno da policija i tužilašto ne rade svoj posao, da ne vide nikakav problem u izbornom procesu i da je sve u najboljem redu, vi shvatate da je to sve farsa", rekla je ona.

Na pitanje ima li prostora za kompromis, Tepić je rekla da postoji i da bi to značilo da se preopruke moraju sprovesti pre nego što se sprovedu izbori, a poželjno bi bilo i pre nego se raspišu.

“To bi onda značilo da se kroz lex specialis svi izbori odlože za jesen, a najuputnije bi bilo u oktobru, i da se onda u narednih šest meseci sprovedu sve preporuke ODIHR”, kazala je Tepić.